caixa popular

Rosalía Banet i Sandra Paula Fernández són les premiades per la convocatòria d'adquisició de la Biennal de Mislata 2017

La nova convocatòria de la Biennal de Mislata Miquel Navarro ja té guanyadores. Les artistes entregaran la seua obra al consistori i rebran com a premi 7.000 i 6.000 euros pels seus treballs, compromesos per la igualtat de gènere des de la perspectiva de les arts visuals

Rosalía Banet i Sandra Paula Fernández són les premiades per la convocatòria d'adquisició de la Biennal de Mislata 2017
02/12/2017 -

El primer premi d’adquisició de la Biennal de Mislata Miquel Navarro de 2017 és per a Rosalía Banet, artista madrilenya nascuda en 1972, que ha portat a la sala d’exposicions la seua obra “El banquete hambriento 3”, un oli sobre llenç que narra la vida de dos germanes siameses a través de rituals socials relacionats amb el menjar (aniversari, nadal, berenars i sopars amb amics, etc.). Representa una identitat doble, significa la diferència entre el que la societat ens diu que hem de ser i el que en realitat som i volem ser. Sobre la taula d’este banquet no trobem fruita ni verdura, sinó fragments humans.

El segon premi ha recaigut en un minuciós treball de Sandra Paula Fernández, “Enfermera”, un anunci per paraules de premsa mitjançant el qual l’artista d’Oviedo fa una denúncia a la prostitució i la submissió de la dona. Crida l’atenció per la tècnica, un brodat en punt de creu sobre tela. Forma part del projecte de l’artista “Arte público: la vida no es coser y cantar”, i planteja qüestionar que labors com la costura hagen estat sempre associades al femení, en l’àmbit domèstic, ironitzant sobre la doble moral de la societat.

La mostra la completen altres huit obres seleccionades pel jurat, que rebran 250 euros per ser exhibides a Mislata durant estos dos mesos. Les seues autores i autors són Gabriela Bettini, Andrea Hauer, Sonia Navarro, Diego Díez, Manuel Antonio Domínguez, Gema Rupérez, María Carbonell i María Gimeno. Romandran en la sala d’exposicions del Centre Cultural de Mislata fins al 31 de gener.

Durant les setmanes d’exposició dels Premis d’Adquisició Biennal de Mislata, la Regidoria de Cultura programarà visites guiades per a grups, que ajuden a comprendre el calat de les obres, el seu compromís social, i la seua relació amb la igualtat de gènere. Segons ha explicat Alba Braza, comissària de la mostra, “el plantejament general ens ha portat a ressaltar tant situacions de desigualtat social, la lluita des de diferents camps que s’està duent a terme en el món, així com la visió més crítica i reflexiva sobre els estereotips de gènere, tant femení, com a masculí”.

Per a l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “mitjançant els premis d’esta Biennal, no solament estem fomentant la creativitat dels artistes amb projecció nacional i enriquint patrimonialment Mislata, sinó que també sumem valors a un projecte molt ambiciós en el qual estem treballant des del govern municipal: el nostre Pla d’Igualtat”. Al que ha afegit que “esta convocatòria és una aposta valenta per convertir la cultura en una plataforma de compromís social, treballant aspectes tan vigents i sensibles com la igualtat de gènere; la llibertat d’homes i dones, i la denúncia a conductes masclistes”. Bielsa ha conclòs afirmant que “l’art és una plataforma més des de la qual treballar i fer pedagogia de la igualtat de gènere, i a Mislata estem tan sensibilitzats amb les polítiques d’igualtat com amb el suport rotund a la creació artística i, en general, a la cultura”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats