caixa popular

L'Ajuntament inicia els tràmits per a declarar la Romeria del Palmar Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

L'Ajuntament inicia els tràmits per a declarar la Romeria del Palmar Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana
21/09/2017 -

La Comissió de Desenvolupament Humà de l’Ajuntament, presidida per la regidora Consol Castillo, ha aprovat iniciar els tràmits per a aconseguir la Declaració de Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana per a la Romeria del Palmar. Açò, segons ha explicat Castillo, es farà presentant una sol·licitud a la Generalitat Valenciana, concretament a l’Agència Valenciana de Turisme.

La Romeria reuneix cada any més de 400 embarcacions i acull prop de set mil persones de diferents poblacions valencianes així com turistes, en un poble amb una població d’un miler de veïns.

“La Romeria s’emmarca dins de les festivitats del poble que se celebren sempre en la primera setmana d’agost. Amb aquesta declaració donem un impuls i un reconeixement públic al Palmar i continuem donant protagonisme als pobles de la nostra ciutat, que durant anys han estat oblidats per part del Partit Popular”, ha dit la regidora Consol Castillo a l’eixida de la comissió.

La declaració de Festa d’Interés Turístic a la Comunitat Valenciana és una distinció de caràcter honorífic que concedeix la Conselleria de Turisme. A la comunitat autònoma es regulen tres declaracions honorífiques: Festes d’Interés Turístic Autonòmic, Festes d’Interés Turístic Provincial i Festes d’Interés Turístic Local, a més de les Festes d’Interés Turístic declarades abans de 1987.

Per la seua banda, Sandra Gómez ha destacat que aquesta iniciativa permet “valorar les nostres festes i tradicions per reforçar la qualitat de l’oferta de turisme cultural de la ciutat”. D’aquesta manera, ha remarcat que la declaració donarà suport a l’estratègia desenvolupada en el Pla Estratègic de Turisme 2020 que aposta per la creació de valor per al visitant a través d’aspectes específics com la gastronomia i la cultura. “El repte és créixer en qualitat i garantir la sostenibilitat del model turístic basat en la convivència”, ha conclòs la regidora.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats