25n
25N
25N

Més de 120 persones s'inscriuen en els Rogles de Babel de Paiporta

Més de 120 persones s'inscriuen en els Rogles de Babel de Paiporta
20/02/2017 -

Ja estan configurats els grups definitius dels Rogles de Babel, la iniciativa d’intercanvi lingüístic i cultural de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Paiporta. En total s’han inscrit en aquesta activitat gratuïta més de 120 persones, que s’han repartit en 9 grups. Dos d’ells conversaran i practicaran el francés; altres dos, l’italià; dos més practicaran l’àrab, i altres tres funcionaran en llengua anglesa.

Les sessions es portaran a terme al Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Paiporta, situat al Centre Cultural de la localitat, i a l’IES Andreu Alfaro. “S’han superat les expectatives i esperem que els grups es consoliden per a, en el futur, poder ampliar l’oferta”, ha afirmat el regidor d’Educació, Toni Torreño, el qual ha valorat “molt positivament la resposta de la ciutadania en una iniciativa basada en la participació”. L’activitat va començar aquest divendres amb la primera sessió d’àrab per a xiquetes i xiquets, i continuarà amb les estrenes de la resta de grups en els pròxims dies.

Els Rogles de Babel són grups de persones que s’uneixen per a practicar llengües que coneixen amb diferents nivells de competència, però que no tenen oportunitat de practicar. A través de la conversa i amb tècniques de dinamització de grups, es pretén que es cree un intercanvi de coneixements, experiències i cultures. El projecte s’ha portat a terme amb la col·laboració de l’empresa Blanc i Negre.

En el cas de l’italià tan sols hi ha un nivell, encara que amb dos grups. Però en francés i anglés hi ha dos i tres nivells respectivament, en funció de les competències reconegudes per les persones inscrites. En el cas de l’àrab, hi ha un grup per a xiquetes i xiquets, i altre per a persones adultes. Cadascun dels grups té un moderador o moderadora que s’encarregarà d’animar la conversa i dinamitzar la relació entre els i les components del Rogle.

Les persones inscrites han estat informades dels dies i les hores de les sessions via correu electrònic. Des de l’Ajuntament, s’informa aquelles persones que no troben l’oferta que demanaren en l’horari de preferència que es revisaran els grups periòdicament, i que la regidoria d’Educació no descarta obrir noves campanyes d’inscripció al llarg del 2017.

Si es vol formar part d’algun grup, la manera de fer-ho és acudir el primer dia de cada rogle, presentar-se, i que la moderadora prenga nota. Les persones que es troben còmodes en un nivell de conversa i en un horari compatible amb l’assignat poden acudir a les sessions sense més tràmits. La determinació de grups i horaris s’ha fet amb el criteri de satisfer a la major part de les persones sol·licitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − tretze =