25n
25N
25N

Roger Cerdà aposta per un govern "d'una sola veu però plural" per a Xàtiva

El PSPV ja s’ha reunit amb el seu antic soci, Xàtiva Unida, que ha declinat ostentar delegacions

PSPV Xàtiva

Roger Cerdà aposta per un govern "d'una sola veu però plural" per a Xàtiva
05/06/2019 -

L’hemicicle de Xàtiva ha canviat. Hi ha un partit menys representat i les relacions de forces ja no estan tan balancejades. El PSOE-PSPV, liderat per Roger Cerdà, ha aconseguit passar dels 7 regidors de 2015 a quedar-se un de la majoria absoluta: té 10 representants. Alguna cosa que a Cerdà li porta a apostar per un govern “amb una sola veu”, encara que “plural” que integre de diverses formes a les altres forces progressistes.

Per al candidat els resultats han sigut “tremendament positius“, amb uns resultats que, assegura, no obtenien els socialistes en la localitat “des de 1983”, tant en percentatge com en escons. “S’ha valorat per la ciutadania el treball fet aquesta legislatura. Volen un govern liderat pel PSPV”, valora Cerdà.

Fins ara, el govern de Xàtiva havia sigut compartit. Amb el PSPV al capdavant, EUPV i Compromís, malgrat que amb els regidors del primer bastava per a arribar a la majoria absoluta, es van repartir les regidories i responsabilitats. Ara, sobre pactes, Cerdà assenyala aqueix “govern d’una sola veu“, però també mestissatge.

Un dels primers contactes ha sigut amb Xàtiva Unida -coalició d’EUPV-, amb qui va parlar de “diferents polítiques, estructures, i fins i tot delegacions” que podria portar aquest partit. Una oferta que des de XU han declinat “cordialment”. Així, el que era principal soci del PSPV en l’anterior legislatura, si no canvia de semblar, passarà a ser líder de l’oposició en l’hemicicle.

En cas de no aconseguir un acord que supere la majoria absoluta, governa la llista més votada. Donada l’alta improbabilitat que XU done suport al PP amb Ciutadans, l’opció més segura és un govern de Cerdà.

El candidat socialista insisteix, no obstant això, en la possibilitat d’arribar a “acords de legislatura”, més que “a entenimentats de govern” amb les altres formacions. Una cosa que podria ampliar-se fins i tot, amb les delegacions a PP o Ciutadans, amb els que es reuneix avui.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 12 =