Rodríguez (PSPV): "Si tinguera por per l'alçament el sumari, no voldria ser candidat, però estic molt tranquil"

Valora la decisió de retardar les primàries a Ontinyent fins a desembre però creu que “es podia haver fet abans”

Rodríguez (PSPV): "Si tinguera por per l'alçament el sumari, no voldria ser candidat, però estic molt tranquil"
01/10/2018 -

L’alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dilluns que està “absolutament tranquil” davant la possibilitat que s’alce el secret de sumari pel cas Alquería, pel qual està imputat, i, per açò, es vol presentar al procés de primàries del PSPV a Ontinyent. “Si tinguera por per l’alçament del secret de sumari, no voldria ser candidat i vull ser-ho perquè estic molt tranquil”, ha subratllat.

Així ho ha indicat Rodríguez als mitjans de comunicació després de mantenir una reunió amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per a tractar diferents assumptes d’interés social per a la localitat, en ser preguntat per la decisió de Ferraz i Blanqueries d’ajornar el procés de primàries a Ontinyent fins al mes de desembre a l’espera de veure com evoluciona la seua situació processal.

Al principi, Ferraz va impedir a Rodríguez ser candidat a les primàries per a repetir en l’alcaldia en 2019 després de ser suspés cautelarment de militància arran de la seua detenció en l’Operació Alquería a la fi de juny. No obstant això, finalment es va arribar a un acord amb la Direcció del PSPV i l’agrupació socialista d’Ontinyent per a ajornar el procés en el municipi.

Sobre aquest tema, Rodríguez ha valorat “positivament” aquesta decisió, encara que ha puntualitzat que “si s’haguera produït abans no haguera fet falta arribar a aquest punt”, ja que retardar les primàries “no és cap drama” i “des del primer moment” es podia haver plantejat aquesta opció, ha assenyalat.

“La millor eina que existeix en política és el diàleg i si ens haguérem assegut per a parlar de les diferents possibilitats i dels diferents escenaris probablement no haguera fet falta arribar a cap extrem”, ha manifestat per a assenyalar que per a arribar a la solució de retardar el procés de primàries en el seu municipi “no feien falta alforges” i es podien “haver assegut a parlar”.

No obstant això, ha insistit que es tractava d’una decisió “molt positiva” que demostra que quan hi ha diàleg entre les diferents parts s’aconsegueix alguna cosa “positiu per a tots”.

Rodríguez ha insistit que se sent “perfectament legitimat” per a presentar-se com ha insistit que té intenció de fer i sota les sigles del PSPV, partit en el qual ha militat “els últims 20 anys”, ha destacat. “Tant de bo s’òbriga com més prompte millor el secret de sumari i així puga concórrer com a socialista que és el que he sigut tota la meua vida”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha remarcat que està “absolutament tranquil”, ja que si no ho estiguera “no haguera mantingut la insistència” del seu dret a presentar candidatura a les primàries. “Jo estic absolutament tranquil i desig que s’òbriga el secret de sumari per a saber de què se m’acusa i poder defensar-me”, ha subratllat.

“ENCARA EM QUEDEN DOS DITS DE FRONT”

Així, ha admés que si quan s’alce el secret de sumari es revelen conductes delictives o reprovables, “ningú” li indicarà el camí a seguir. “Ningú hauria d’ensenyar-me el camí perquè, per sort, encara em queden dos dits de front, però estic molt tranquil i per açò demane que s’alce el secret de sumari”, ha indicat.

EM SENT SOCIALISTA

L’alcalde d’Ontinyent ha negat sentir-se “traït” pel seu partit i ha subratllat que el segueix sent “socialista” i, per açò, insisteix a presentar-se sota aqueixes sigles, encara que ha puntualitzat que “òbviament” no comparteix totes les decisions que pren la formació.

“A hores d’ara per a sentir-me traït necessite molt. No m’he sentit traït per ningú i entenc que cadascun defensa uns interessos”, ha assenyalat per a apuntar que ell defensa els del seu poble per al qual considera que “el millor” és que ell puga “concórrer i ho faça amb les sigles del PSOE”.

Al seu judici, l’ocorregut “no cal valorar-ho en clau de polsos entre Ontinyent, Ferraz i Blaqueries, sinó en clau de capacitat de diàleg per a arribar a acords”. “En una agrupació en la qual 100% de la militància ha mostrat el seu suport a mi com a candidat en un partit que sempre s’ha vanagloriat d’escoltar molt a les seues bases i que, a més, té un codi ètic que en cap cas estipula que el fet d’estar investigat obligue a no poder ser candidat, el més lògic és que jo puga ser candidat”, ha puntualitzat.

Jorge Rodríguez ha volgut agrair el “suport” rebut per part del secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, i del secretari general de la formació i president de la Generalitat, Ximo Puig, qui “havia manifestat que no compartia la carta informativa tan dura emesa des de Madrid”.

“Crec que l’important ha sigut poder haver parlat i cercar una alternativa raonable i positiva per a tots i que aqueix camí òbriga possibilitat perquè jo puga representar al PSOE”, ha insistit.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou