caixa popular

Rodríguez no confia en la majoria d'edat de Joan Ribó

Rodríguez no confia en la majoria d'edat de Joan Ribó

El Grup Popular en la Diputació de València va presentar en l’últim Ple de la corporació provincial un programa dotat amb un milió d’euros per a revitalitzar els llogarets i nuclis d’interior que s’han vist afectats per la retallada d’ajudes de la Diputació.

Davant aquesta sagnant rebaixa per a aquelles localitats que més ho necessiten, vam proposar la necessitat de recuperar el Pla de Nuclis, que s’anava desenvolupant en exercicis anteriors des de la corporació provincial. Destinant la corresponent partida pressupostària, amb un import mínim d’1 milió d’euros per a garantir la compensació econòmica als municipis que s’han vist afectats pel grandiloqüent Pla SOM.

Rodríguez i els seus socis, en la seua permanent campanya publicitària, no expliquen que en el Pla Provincial d’Obres i Serveis en l’exercici 2017 i, posteriorment, en el nou pla bianual denominat SOM per als exercicis 2018-2019 s’han produït modificacions en els paràmetres de càlcul que determinen les quantitats econòmiques a rebre per cada municipi.

Modificacions que han tingut com a conseqüència directa que tots aquells municipis amb llogarets i nuclis en el seu terme municipal han vist retallades les ajudes que percebien.

Una disminució considerable atés que aquests municipis deixen de percebre en total un milió d’euros.

Com lamentablement era d’esperar, aquesta proposta del nostre grup va ser rebutjada per un equip de govern incapaç d’escoltar i amb un vel de sectarisme que els impedeix recolzar qualsevol iniciativa que venja des de la nostra bancada.

El seu únic argument va ser que ells confiaven en la majoria d’edat dels alcaldes i la seua autonomia per a invertir les subvencions provincials. Un argument que cau pel seu propi pes quan en el Pla SOM específic per a la ciutat de València, sí que s’exigeix des de la Diputació les inversions a realitzar en les seues pedanies. Queda clar que per a Jorge Rodríguez i els seus socis, tots els alcaldes de la província són majors d’edat menys l’alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó.

Cada vegada es fa més palpable que aquells que no creuen en la Diputació no són capaços d’entendre que aquesta institució ha de vetlar i prioritzar les ajudes als xicotets municipis i amb nuclis dispersos que són els que més dificultats i manques presenten en matèria de prestació de serveis bàsics i infraestructures.

Per tant, amb la forma de configurar aquests plans en els últims exercicis no s’està fent així i se’ls perjudica de manera directa. No hem d’oblidar que la província de València és un territori vertebrat per municipis dels quals aproximadament un 25% tenen nuclis de població geogràficament dispersos.

Majoritàriament es tracta de municipis xicotets, amb poca població i termes municipals extensos i, per tant, amb escassos recursos econòmics el que els fa difícil prestar aquests serveis si no és amb l’ajuda econòmica d’altres administracions.

El Pla de Nuclis que venia implementant la Diputació de València ha sigut, i ha de seguir sent, fonamental per al desenvolupament equilibrat de tot el territori valencià i la igualtat d’oportunitats entre tots els valencians, ja que de no ser per aquestes ajudes dits municipis i llogarets veurien molt minvat el seu desenvolupament i equiparació a la resta de nuclis urbans.

La prioritat de Rodríguez és apel·lar a la majoria d’edat dels alcaldes, de tots menys Joan Ribó.

Mari Carmen Contelles Llopis
Portaveu del Grupo Popular de la Diputació de València.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris