25n
25N
25N

Rodríguez Mulero: 'L'oferta de la indústria agro-alimentària valenciana en SIAL-París atrau els països orientals'

Rodríguez Mulero: 'L'oferta de la indústria agro-alimentària valenciana en SIAL-París atrau els països orientals'
18/10/2016 -

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha assenyalat que “l’oferta de la indústria agroalimentària valenciana en el Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes (SIAL) de París atrau els operadors dels països orientals, com Japó, Coreja i Singapur”.

Rodríguez Mulero ha destacat que la fira està resultant molt positiva per als empresaris valencians participants i ha afegit que, a la Comunitat Valenciana, “existeixen uns productes agroalimentaris extraordinaris per la seua qualitat, que al costat de la innovació i la diferenciació que els empresaris els transfereixen s’obtenen nous productes i noves presentacions que criden l’atenció dels consumidors, la qual cosa fa que els productes valencians siguen més coneguts i es fidelitze la seua compra”.

El secretari autonòmic ha efectuat aquestes declaracions durant la seua trobada amb els empresaris valencians que participen en el Saló Internacional de l’Alimentació (SIAL), que se celebra a París fins al pròxim 20 d’octubre, que és considerat el principal observatori de les tendències de consum i referent mundial pel nombre d’expositors, superfície ocupada i afluència de visitants professionals.

A més, ha defensat la importància de la presència de les empreses valencianes del sector en aquest tipus d’esdeveniments, als quals acudeixen no solament distribuïdors europeus d’aliments, sinó també de la resta del món, i ha assenyalat que la conselleria recolza la participació d’empreses valencianes en aquest tipus de fòrums, amb la finalitat de donar a conéixer en els mercats internacionals la qualitat i diversitat agroalimentària que caracteritza a la Comunitat Valenciana.

Per això, la Conselleria compta amb un expositor institucional, que ocupa una superfície de 537,5 m2, en el qual estan presents 42 empreses valencianes, de les quals 52 que assisteixen al certamen, per a la celebració de reunions, presentacions i realitzar altres activitats de promoció orientades a la generació de contactes entre els empresaris de la Comunitat i els seus clients. Es tracta de signatures que treballen amb fruites i verdures, arròs, conserves vegetals, dolços, làctics, fumats, embotits, begudes espirituoses, mel, oli, snacks, fruita seca, espècies i infusions, així com productes gurmet i d’IV gamma. Les deu signatures restants participen amb expositor propi o s’integren en el de l’Institut de Comerç Exterior (ICEX).

Així mateix, en representació dels Centres de Turisme de la Generalitat, els cuiners José Ponts Carayol i Vicente Simó Magraner elaboren plats amb productes valencians en diversos shows cookings programats, que estan comptant amb nombrosa afluència de visitants internacionals.

Europa és el mercat al qual es destina la major part de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana. Entre gener i setembre del 2016, les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana es van situar en 3.389 milions d’euros, en línia amb les bones xifres del mateix període del 2015, amb Alemanya i França com a principals clients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =