25n
25N
25N

Rodríguez: “L’Escola de Capatassos ha contribuit en estos 60 anys a la modernització de l’agricultura valenciana”

El president de la Diputació de València visita el centre formatiu de la Corporació provincial, per el que han passat més de 6.000 alumnes al llarg de les seues sis dècades d’existència

04/04/2017 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha declarat en la seua visita a l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, que enguany celebra el seu 60 aniversari, que el centre formatiu “ha contribuït a la modernització de l’agricultura valenciana, a través de la formació rebuda pels més de 6.000 joves agricultors, jardiners i tècnics forestals que han passat per les seues aules en aquestes sis dècades d’existència”.

En aqueix sentit, Rodríguez ha destacat que l’Escola de Capatassos de Catarroja compta amb una oferta superior a qualsevol altre centre en aquest àmbit a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa seguirà tenint un paper “fonamental” en la formació del teixit agrícola valencià. El president ha recorregut a continuació les instal·lacions de l’Escola de Capatassos de la Diputació a Catarroja, que enguany compta amb 187 matriculats i ofereix quatre titulacions, dues de cicle mitjà en Producció Agroecológica i Tècnic en Jardineria i Floristeria i dos superiors en Paisatgisme i Medi Rural i Tècnic Superior en Gestió Forestal i Medi Natural.

Rodríguez, que ha estat acompanyat durant la seua visita pel director, Vital García-España, i els diputats Mercedes Berenguer, Pepe Ruiz i Pablo Seguí, ha deixat clara l’aposta de la Corporació que presideix per la formació i els centres educatius dependents de l’àrea que dirigeix Mercedes Berenguer: “Volem que aquesta escola seguisca formant a tècnics agrícoles almenys altres 60 anys”. En aqueixa línia, ha avançat l’engegada d’un pla de xoc, amb una dotació d’al voltant de 200.000 euros, per a millorar els mitjans tècnics i humans del centre.

 

Més de 1,2 milions de pressupost

Les instal·lacions de l’Escola de Capatassos de Catarroja (ECA), amb un pressupost anual de 1.232.000 euros, compten amb hivernacles, camps de cultiu, laboratoris, biblioteca, tallers de reg, maquinària i floristeria i videoprojectors en unes aules equipades tecnològicament. “La formació contínua és una de les nostres prioritats”, ha explicat la diputada Mercedes Berenguer, que ha destacat que “aquesta escola és un element fonamental per a l’agricultura valenciana i espanyola”.

Aquest centre educatiu va obrir les seues portes en 1956, gestionat per la Federació Arrocera, i en 1961 va passar a dependre de la Diputació de València, que en la present legislatura ha renovat la directiva per a “dinamitzar l’escola i recuperar el seu nivell”. Tant el director, Vital García-España, com el cap d’Estudis, Francesc Herrero, han agraït al president i la diputada d’Educació la seua “sensibilitat” per retornar a l’Escola de Capatassos el prestigi que ha tingut durant dècades.

La diputada s’ha dirigit als alumnes d’aquest centre formatiu de Catarroja, als quals ha recordat que “la Diputació està amb vosaltres perquè l’educació que rebeu tinga la màxima qualitat i us servisca per a tenir una oportunitat de vida”. Berenguer ha coincidit amb el president en la “important obra social d’aquest centre”, que porta 60 anys formant noves generacions de tècnics agrícoles. En opinió de Jorge Rodríguez, “tot el que s’invertisca en educació mai serà suficient”.

A més, l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja permet als seus alumnes fer pràctiques en països de la Unió Europea, fomenta l’intercanvi d’alumnes i té convenis subscrits, entre altres ens i organismes, amb la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient, la Universitat Politècnica i la Unió de Llauradors i Ramaders.

La visita de Jorge Rodríguez al centre formatiu de Catarroja ha conclòs amb un acte simbòlic en el qual tant el president com els diputats han plantat uns arbres a la zona d’aparcament de l’escola. Rodríguez ha commemorat d’esta forma, acompanyat per més d’un centenar d’alumnes, el 60 aniversari d’aquest centre qualificat en el qual està prevista la pròxima construcció d’un umbracle i un nou hivernacle, així com les millores que puguen incloure’s amb l’increment de l’assignació econòmica anunciat pel president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + dinou =