Rodríguez: “La Davis posa la guinda al projecte de la Diputació d'obrir la plaça de bous a tot tipus d'esdeveniments”

La corporació ha impulsat diferents usos per al recinte més enllà dels festejos taurins, amb música, espectacles de pressing catch i freestyle i ara el millor tennis del món

Guardar

entrenamientos copa davis
entrenamientos copa davis

La Diputació de València que presideix Jorge Rodríguez va apostar des de l'inici de la legislatura per una plaça de bous per a totes i tots els valencians, que més enllà dels festejos taurins que tenen lloc en períodes concrets, obrira les seues portes a esdeveniments socials, culturals i d'oci que impulsaren el recinte com a icona de la ciutat i ho inclogueren en els diferents circuits turístics. L'arribada de la Copa Davis a València ha reforçat aquesta idea en destinar la plaça a usos esportius, en concret a donar cabuda al millor tennis del món.

Rodríguez ha assistit aquest divendres a l'estrena de l'equip espanyol en els quarts de final de la Davis. El president de la Diputació ha seguit des de la llotja d'autoritats de la plaça, convertida en pista de terra batuda, la trobada que ha enfrontat al tennista de Xàbia, David Ferrer, amb el número u alemany, Alexander Zverev, previ al debut de Rafa Nadal davant el número dos alemany, Philipp Kohlschreiber.

Per al president de la Diputació, “aquesta plaça és l'escenari ideal per a acompanyar a l'equip espanyol a la següent ronda de la Davis, amb 10.000 persones que van a espentar en tot moment en el seu esforç a David, a Rafa i a la resta de jugadors espanyols”, que cerquen a València fer un pas més cap a la qual seria la seua sisena Ensaladera. Rodríguez no oculta la seua satisfacció per “haver contribuït amb aquesta plaça tan versàtil, convertida aquesta vegada en pista de tennis, a la projecció internacional de la ciutat”. En la seua opinió, “la Davis posa la guinda al projecte de la Diputació d'obrir la plaça de bous a tot tipus d'esdeveniments”.

Nadal i Ferrer, que van compartir la presentació de la ‘Armada’ espanyola amb el president de la Diputació i un grup de xiquetes i xiquets que van exercir d'improvisats periodistes, coincideixen amb Rodríguez en les bones condicions del recinte de la corporació i la pista de terra batuda de Xàtiva, on el balear ha tornat a les pistes després de la lesió en l'Obert d'Austràlia el passat mes de gener.

Jorge Rodríguez ha insistit en la transcendència de poder gaudir en la plaça de bous de “aquest esdeveniment esportiu de repercussió mundial”, i ha celebrat la volta de Rafa Nadal a València 13 anys després. El llavors prometedor tennista, que va participar en el Open de la Comunitat Valenciana, començava a forjar la seua llegenda en terra batuda; hui lidera a l'equip espanyol de la Davis com a número u del món després d'haver conquistat 16 tornejos de Gran eslam.

En paraules de Rodríguez, “la presència de Rafa en aquesta plaça, que aquests dies es converteix en focus d'atenció de tots els aficionats al tennis i a l'esport en general, confirma que l'obertura d'aquest recinte a tots els àmbits de la nostra societat és una realitat, amb la celebració d'esdeveniments musicals, empresarials, culturals i esportius que converteixen la Plaça de Bous de València en un lloc de trobada per a totes i tots els valencians i les persones que ens visiten”.

Conèixer la Diputació

Els responsables de la corporació han aprofitat aquesta cessió de la plaça de bous per a la Davis, valorada en 150.000 euros amb el manteniment i les tasques de neteja incloses, per a seguir impulsant la campanya de portes obertes que cerca acostar la institució als ciutadans “perquè la coneguen i la respecten”, segons explica Rodríguez.

En els voltants del cus del carrer Xàtiva, un stand de la Diputació ofereix informació dels serveis que presta la corporació i dóna a conèixer l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’, el projecte cultural més ambiciós en els 200 anys d'història de la institució, que actualment es troba a Gandia dins de la seua itinerància per les comarques valencianes, amb obres de Sorolla, Pinazo, Carmen Calvo, Miquel Navarro i Equip Crònica, entre uns altres.

Aquests tresors artístics formen part d'un patrimoni que explica també amb recintes públics com la pròpia plaça de bous, una construcció neoclàssica del segle XIX, obra de l'arquitecte Sebastián Monleón. Està inspirada en l'arquitectura civil romana i en el seu interior es troba el Museu Taurí, un dels més visitats de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats