caixa popular

Rodríguez: “Els Premis ONCE són una crida a la responsabilitat que tenim tots en la inclusió social”

22/09/2017 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, té clar que la responsabilitat en matèria d’inclusió social és “de tots els que formem aquesta societat, des de les institucions públiques a cadascun dels ciutadans, passant per empreses, sindicats i col·lectius de tot tipus”. Rodríguez, que ha format part de diferents ONG’s, ha posat en valor la importància dels Premis Solidaris ONCE, que són “una crida a eixa responsabilitat social”.

Jorge Rodríguez també va formar part durant anys de Creu Roja, un moviment humanitari al qual també ha pertangut durant bona part de la seua vida Fernando del Rosario, el guanyador del Premi Solidari ONCE 2017 en la categoria de Persona Física, per la seua lluita contra la desigualtat i el seu treball constant en favor dels sectors més desfavorits de la societat”. El president de la Diputació ha lliurat el premi al qual fora durant 25 anys president de Creu Roja a la Comunitat Valenciana.

Rodríguez ha destacat l'”honestedat” com a valor irrenunciable en una societat en la qual la classe política de la qual forma part s’ha desvirtuat. Honestedat per a exercir càrrecs de responsabilitat pública, però també honestedat en les relacions entre ciutadans i col·lectius socials, alguns dels quals han sigut protagonistes en la gala que ha tingut lloc en els cinemes Kinépolis, com Terrabona, la Fundació Llevant UD, l’espai ‘Elx es mou amb tu’ de Tele Elx i el projecte Trèvol.

No obstant això, la paraula que va escollir Rodríguez i que va escriure en la seua pissarra, com van fer la resta d’assistents a la gala cadascun amb el seu valor, va ser la d'”estimar”. Per al president de la Diputació, “estimar és el més important”. Per la seua banda, Fernando del Rosario va agrair un reconeixement que “podrien haver rebut molts altres” i va apel·lar a “la força i la responsabilitat de la societat civil per a fer front a les desigualtats amb la poderosa eina de la solidaritat”.

Trèvol i la Fundació Llevant UD

La Diputació de València que presideix Rodríguez col·labora amb algun d’aquests ens i col·lectius premiats enguany per l’ONCE en l’àmbit autonòmic. És el cas del projecte Trèvol, premi a l’Administració Pública per les seues més de 20 anys treballant en la inserció laboral, suport educatiu i projectes d’oci dirigits a persones amb discapacitat a la Vall d’Albaida. Jorge Rodríguez va lliurar fa uns dies un vehicle adaptat a Trèvol a Ontinyent, ciutat de la qual és alcalde el president de la Diputació, que subvenciona aquesta unitat mòbil. La mancomunitat de la Vall d’Albaida destina el 25% del seu pressupost a aquesta “joia de la corona”, com la va definir el vicepresident de la mancomunitat, Jaime Peris, que va arreplegar el premi al costat d’una de les usuàries de Trèvol.

També manté la Corporació provincial una estreta relació amb la Fundació Llevant UD Cent Anys, premiada per la seua contribució mitjançant l’esport a la inclusió de xiquets i joves de diferents discapacitats. Precisament aquest divendres, Jorge Rodríguez participa al costat del president del Llevant UD, Quico Català, en un acte públic per a renovar el conveni que mantenen la Corporació provincial i la Fundació esportiva per a impulsar l’esport base femení i inclusiu.

També han sigut premiats en la gala de l’ONCE el programa ‘Elx es mou amb tu’ de Tele Elx, per ajudar, des de fa tres anys, a visibilitzar a aquells col·lectius que segueixen lluitant pels seus drets per a allunyar-se del risc d’exclusió; i l’empresa Terrabona, per contribuir a l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat a través del cooperativisme, afavorint el desenvolupament de l’economia social. En la gala va estar present Conxa García, diputada i alcaldessa de Picassent, localitat en la qual se situa Terrabona, així com l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, amfitrió de l’esdeveniment.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris