25n
25N
25N

Rodríguez: “El Pressupost de la Diputació per a 2018 consolida la reactivació econòmica dels municipis”

El president de la corporació provincial destaca l’increment de les ajudes directes als ajuntaments per a reforçar la seua autonomia i la “gestió eficaç allunyada del clientelisme i les fanfarronades”

Rodríguez: “El Pressupost de la Diputació per a 2018 consolida la reactivació econòmica dels municipis”
30/12/2017 -

L’aposta de l’equip de govern de la Diputació de València que encapçala Jorge Rodríguez pel municipalisme s’ha consolidat amb l’aprovació “dins del termini i en la forma escaient” del tercer pressupost de la legislatura, el que arreplega els comptes per a 2018. Un pressupost que, en paraules de Rodríguez, “reactiva econòmicament els municipis amb més inversions directes per als ajuntaments i una major agilitat en la tramitació de les ajudes”.

De cada 100 euros del pressupost, 25 euros aniran a parar directament als ajuntaments a través de programes com el Fondo de Cooperació Municipal, engegat el passat any al costat de la Generalitat, o el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), per al qual s’ha duplicat l’assignació en la present legislatura. En total, la *Diputació destinarà al voltant de 100 milions d’euros el pròxim any per a “seguir invertint en els municipis en allò que els alcaldes i alcaldesses consideren prioritari per a donar resposta a les necessitats de les seues veïnes i veïns”.

El Pressupost per a 2018 aconsegueix els 473 milions d’euros, un 9% més que en l’anterior exercici, i elimina els convenis singulars en benefici de les ajudes reglades concedides sota criteris objectius. Segons explica el president, “aquesta gestió eficaç i transparent permet als ajuntaments organitzar-se i saber des de principi de l’any els diners del que van a disposar a través dels plans provincials per a decidir el que poden gastar i a què van a destinar aqueixes partides”.

Jorge Rodríguez ha destacat igualment l’increment progressiu del nivell d’execució dels pressupostos, en paral·lel a una tramitació més àgil que permet millorar aquesta eficàcia en la gestió, i la reducció del deute, que en 2014 es xifrava en 266 milions d’euros i a la fi de 2018 es preveu que ronde els 133 milions, la meitat del que es devia en l’últim tram de l’anterior legislatura. Per a Rodríguez, “aquesta major eficàcia en la gestió de la Diputació es deu a aqueixa confiança dipositada en els municipis i la seua autonomia, però també per fi del clientelisme i les fanfarronades”.

Les dades mostren aqueix canvi de model en la gestió de la corporació provincial. Segons explica el president de la Diputació, “en 2014 les ajudes no reglades de l’anterior govern eren de 34, 4 milions d’euros, per 23,6 milions en ajudes reglades. Enguany, hem repartit 83,9 milions entre els municipis en ajudes reglades i 4 milions en convenis singulars que ja no existiran en 2018”.

En resum, “la consolidació d’aquest pressupost com a model de gestió confirma que aquesta institució s’ha engegat després del col·lapse generat per la corrupció i ha deixat de fer vergonya als ciutadans. Ara estem en disposició de donar bones notícies, com la de dotar de major liquiditat als ajuntaments, triplicar les partides per a serveis socials bàsics o promoure la igualtat entre els municipis, siguen de litoral o d’interior, estiguen més o menys allunyats de la capital i tinguen el color polític que tinguen”, ha assenyalat Rodríguez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 2 =

bombers
CCCC
Valencia activa