25n
25N
25N

Rodríguez ajudarà a Los Serranos a resoldre els problemes generats pel desbordament de l’Embassament de Chera

El president de la Diputació s’ha interessat pels danys causats pels últims temporals en la zona i intervindrà amb la Generalitat i la Delegació del Govern per a cercar solucions

Rodríguez ajudarà a Los Serranos a resoldre els problemes generats pel desbordament de l’Embassament de Chera
20/03/2017 -

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha iniciat aquest dilluns la seua gira de dos dies per comarques valencianes d’interior amb la visita a Chera, en la plana Requena-Utiel. Rodríguez ha visitat l’Embassament de Buseo, que sol desbordar-se amb episodis de fortes pluges afectant a localitats com Sot de Chera, Gestalgar o Bugarra, que es troben en el llit del Túria, i ha avançat que “la Diputació ajudarà a aquests municipis a resoldre els problemes causats pel desbordament de l’Embassament”.

Jorge Rodríguez, acompanyat per l’alcalde de Chera, Alejandro Porter, i els diputats Pablo Seguí, Mercedes Berenguer, Mª Carmen Contelles i Javier Berasaluce, ha visitat el focus dels danys materials causats per les inundacions en diversos municipis d’interior i ha assenyalat que la Diputació intensificarà els contactes amb la Conselleria de Medi Ambient i la Delegació del Govern per a tractar de trobar solucions a aquesta situació que es repeteix cada vegada que es donen condicions climatològiques adverses.

Per la seua banda, Alejandro Porter ha manifestat que “encara que les inundacions no afecten directament a Chera, el problema s’origina en aquest pantà que està en el nostre terme i és ací on tots criden a la recerca de solucions”. Jorge Rodríguez, que ha visitat en la veïna localitat de Sot de Chera, en Los Serranos, la zona més afectada després de l’últim episodi de fortes pluges, ha traslladat tant a Porter com a l’alcalde de Sot de Chera, Tomás Cervera, la seua intenció d’exercir el paper d’interlocutor entre les diferents administracions per a trobar com més prompte millor una eixida al problema.

Tant el president de la Diputació com l’alcalde de Chera han agraït la tasca de la Direcció general d’Emergències de la Generalitat, per la seua intervenció durant l’últim temporal en la zona.

 

360.000 euros d’inversions a Chera

A Chera, un municipi de 550 habitants, les inversions de la Diputació en els últims 18 mesos arriben als 360.000 euros, amb 93.000 euros del PPOS destinats a la reurbanització i transformació de la Plaça d’Espanya; 60.000 euros per a la reparació dels danys causats per les pluges en el Camí Collado-Ardalejo, el Camí del Repetidor i el cementeri; 50.000 euros per a l’eliminació de barreres arquitectòniques en l’ajuntament; 42.000 euros del Pla de Camins i Vials i 57.000 del PIFS de 2016, destinats al condicionament de la piscina i la millora de la xarxa de proveïment i la xarxa d’aigües pluvials.

En referència a aquestes actuacions, el president de la Diputació ha considerat que “les obres executades a Chera demostren la responsabilitat dels seus alcaldes a l’hora de prioritzar les necessitats dels seus veïns, i posen de manifest l’aposta d’aquest equip de govern per obres sostenibles que milloren la qualitat de vida de les persones i respecten l’autonomia dels municipis”.

En eixe capítol d’inversions mancada un últim apartat, que segons Rodríguez “quadra el cercle del finançament local”. Es tracta del Fons de Cooperació Municipal, engegat per la Generalitat i la Diputació, i que al llarg d’enguany deixarà 32.000 euros a Xera, a través d’una transferència incondicionada que permetrà a l’ajuntament destinar els diners a inversió o a despesa corrent.

L’alcalde d’aquest municipi de la comarca Requena-Utiel, Alejandro Porter, ha destacat el canvi de rumb en la gestió provincial, ja que “ara podem decidir els alcaldes a què destinem les ajudes de la Diputació, que són fonamentals per a municipis xicotets com Chera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − nou =