caixa popular

L'Albufera en bici i barca per a reivindicar un paisatge únic

L'Albufera en bici i barca per a reivindicar un paisatge únic
01/10/2017 -

La Fundació Assut, el Museu Comarcal de l’Horta Sud i Gracomsa han organitzat la primera edició de «Roda l’Albufera», una excursió de descobriment i sensibilització que ha recorregut amb bici i amb barca bona part d’aquest parc natural i que tracta de cridar l’atenció sobre els valors culturals que han resultat d’una llarga tradició d’usos humans en l’aiguamoll.

L’itinerari, que en aquesta ocasió ha començat i conclòs en el Port de Catarroja, ha travessat la marjal de ponent en època de la sega de l’arròs, cultiu les implicacions ambientals del qual són vitals per a L’Albufera. En un recorregut d’uns 25 quilòmetres, un centenar de participants han arribat amb bici al Portet de Sollana després de visitar alguns edificis i llocs de la marjal, com la Casa del Figuero (Silla) i el Tancat de Mília (Sollana). Després del menjar, ja a la vesprada, han embarcat en direcció al Tancat de la Pipa, des d’on han tornat en bici fins al punt de partida.

Amb aquesta jornada, els seus organitzadors volen destacar la importància que té la participació activa de la societat civil en la conservació dels valors naturals i culturals d’aquest paisatge únic, cridar l’atenció sobre la necessitat d’actuar per a la recuperació definitiva de la qualitat ecològica de l’aiguamoll i emprendre mesures que garantisquen la sostenibilitat de l’aprofitament dels recursos de L’Albufera. Al costat de la Fundació Assut, el Museu Comarcal de l’Horta Sud i Gracomsa Alimentària, en l’activitat col·laboren organitzacions com Acció Ecologista-Agró, SEU/BirdLife i València amb bici, empreses com Pavagua Ambiental i Acuamed, i administracions com la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i els ajuntaments de Sollana, Silla i Catarroja.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tretze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios