25n
25N
25N

Rocafort en verd, un punt de trobada per a cuidar i estimar el nostre planeta

Rocafort en verd, un punt de trobada per a cuidar i estimar el nostre planeta

La localitat de Rocafort viu des del passat 11 d’abril un fum d’activitats dins de “Rocafort en verd”. Veïns i veïnes de Rocafort tenen l’oportunitat de conéixer un poc més de qüestions tan importants com el reciclatge, l’alimentació o el canvi climàtic.

La segona edició de Rocafort en verd ve carregada de novetats i sobretot més activitats. El regidor de Medi ambient de Rocafort, Eduard Comeig destaca que “en esta segona edició arrepleguem tots els temes mediambientals que són importants i urgents. Estes accions generen més participació entre les diferents colles i consciència als veïns i veïnes”

Enguany una de les propostes amb més acollida és un passeig per l’Albufera de València que ja ha comptat amb més de 70 inscrits. “L’any passat va ser la sorpresa i excursions com la de la Serra de Calderona va triomfar molt”, afegeix Comeig.

Entre altres mesures, es troba la d’adoptar un escocell que ara s’ha obert a tots els xiquets i xiquetes. “Rocafort és la localitat del País Valencià amb més xiquets i xiquetes. “És una iniciativa amb molta participació perquè al final quan consideres que és alguna cosa de la teua propietat la respectes més” comenta Pilar Lloret, tècnic mediambiental de l’Ajuntament de Rocafort

Rocafort sense plàstic

Rocafort_verd1Dins de l’agenda intensa d’activitats, també es troba el programa Rocafort sense plàstic. “Hem programat també taller de construcció de bosses reutilitzables per a anar als comerços locals” afegeix Pilar Lloret.

A partir de l’1 de juliol, un Reial decret prohibeix subministrar bosses de plàstic gratuïtes i els establiments han de cobrar-les per a reduir el seu ús. Segons dades oficials, cada valencià consumeix 144 bosses de plàstic anuals, de les quals el 90% són d’un sol ús. El 2020, està previst que es prohibisquen definitivament les bosses de plàstic lleugeres.

A més, el consistori està repartint en centres escolars i seus municipals 700 bosses de tela amb el lema ‘Rocafort sense plàstic‘ per facilitar que els veïns puguen reduir el consum de plàstics. A més, als edificis oficials s’han instal·lat contenidors especials de reciclatge perquè el municipi reduïsca el seu impacte ambiental. “Són xicotets canvis en els nostres hàbits diaris amb els quals a poc a poc tractem de millorar la nostra relació i el nostre impacte sobre l’entorn”, apunta Eduard Comeig.

“Són iniciatives boniques i amables i també per a gaudir en família. És una marca paraigua per a sumar tota la participació ciutadana i també les associacions al llarg de tota la primavera”, assenyala Eduard Comeig

Els tallers són de les iniciatives que més èxit tenen, vàrem fer un taller de construcció de caixes niu, eren 120 persones i estaven apuntades 60. Ahir vàrem fer una xarrada de la taxa tammer del rebut de l’aigua, hi ha un públic que té interés”, apunta Pilar Lloret.

L’última activitat serà el dia 22 a la Llar dels Jubilats amb el taller ‘Risiclatge: excurses pera no reciclar’, que combina humor i conscienciació.

Durant aquestes setmanes, l’Ajuntament ha promogut nombroses activitats juntament amb altres agents socials, centres escolars i associacions i organitzacions de Rocafort i València, per a conscienciar i implicar a les famílies en la protecció del medi ambient i sensibilitzar sobre l’ús responsable de l’espai natural. Rocafort en verd és diversitat, participació i promoció del sentit comú que cuida l’entorn per a facilitar la convivència, ara i en el futur”, explica Comeig.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020