25n
25N
25N

Rocafort acull els 
Premis de la Crítica Literària Valenciana

Rocafort acull els 
Premis de la Crítica Literària Valenciana
27/03/2018 -

Rocafort acollirà al setembre la cerimònia de lliurament dels XXXVII Premis de la Crítica Literària Valenciana, que cada any convoca l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE).

D’aquesta manera, la localitat fa un pas més per impulsar la seua política i el seu compromís cultural en acollir el lliurament d’uns premis que convertiran Rocafort en la capital de la literatura valenciana, com ja succeïra el 2014 i el 2013. “És una manera que el municipi siga un referent cultural, que unida al ressorgir de la figura de Machado i a la nostra continuada programació, posicionen una important marca cultural a Rocafort”, ha apuntat la regidora de Cultura, Julia Cañizares.

Els guanyadors de la Crítica es coneixeran el pròxim 19 de maig, quan es farà públic la decisió del jurat. Els premis s’atorguen a les millors obres d’autors valencians publicades durant 2017 en les modalitats de narrativa, assaig i crítica, poesia i literatura dramàtica. En aquesta ocasió, els premiats rebran una figura de l’escultor Cándido Solaz.

En aquest enllaç poden consultar-se els candidats als premis.

Rocafort també és Machado i Estellés

Rocafort ha presidit durant l’últim any la Xarxa de Ciutats Machadianes, que ha servit per a donar a conèixer el llegat que va deixar Antonio Machado a Rocafort així com promocionar el patrimoni cultural municipal. La Xarxa està formada per les ciutats on el poeta va residir durant la seua vida: Sevilla, Soria, Baeza, Segòvia, Rocafort i Cotlliure (França).

A més, el ple de l’Ajuntament va aprovar recentment l’adhesió del municipi a la Ruta Estellés, un itinerari literari i històric a través de l’obra de Vicent Andrés Estellés que “millorarà i enriquirà l’oferta cultural de Rocafort”, segons la regidora de Cultura. El consistori va sol·licitar a Burjassot unir-se a la xarxa per promoure a Estellés com un autor referent de la cultura valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + disset =

lleida 2020
activem alfafar