caixa popular

Detinguts a València i a Madrid per rituals vudú a una prostituta

La dona ha sigut alliberada en un habitatge de Fuenlabrada

Detinguts a València i a Madrid per rituals vudú a una prostituta
12/02/2018 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a dues persones com a integrants d’una xarxa criminal dedicada al tràfic sexual de dones nigerianes. Les detencions s’han realitzat a Madrid i València i els agents han alliberat a una dona víctima de la xarxa i prostituïda en el Polígon Marconi (Madrid). La víctima havia sigut traslladada des de Nigèria fins al nostre país i sotmesa a un ritual de vudú en la ciutat nigeriana de Benín City. A més de ser-li imposada un deute, havia de satisfer certes quantitats en concepte de manutenció, residència i fins i tot bitllets de mitjans de locomoció o recarregues telefòniques per als explotadors.

Ruta per Nigèria, Turquia, Grècia fins a la seua arribada a Espanya

Segons les recerques realitzades, la víctima va ser captada en la ciutat nigeriana de Benín City per mediació d’una tractant allí assentada que mantenia una estreta relació amb una tractant d’Espanya. Allí li van realitzar un ritual de vudú i va obtenir la documentació necessària per a desplaçar-se a la ciutat de Lagos on va embarcar en un vol amb destinació a Istanbul, Turquia.

Des d’allí es va traslladar fins a Atenes on va ser allotjada en un hotel fins que el tractant li va indicar el moment d’agafar un vol amb destinació Madrid. Una vegada en el nostre país, va ser arreplegada per la tractant que la va traslladar a un pis a Fuenlabrada començant la seua explotació sexual en una zona del Polígon de Marconi.

L’organització, assentada a Madrid i amb un àmbit d’actuació en diferents punts del territori nacional, obligava a les seues víctimes a exercir la prostitució sota un clima d’amenaces i coaccions, aprofitant la seua situació de vulnerabilitat i necessitat amb la finalitat que pagaren el deute imposat.

Els agents van realitzar un registre en un habitatge de la madrilenya localitat de Fuenlabrada on s’han intervingut diversa documentació relacionada amb les activitats investigades, documents de viatge i efectes per a realitzar rituals de vudú.

Rituals de vudú per a garantir la fidelitat de les víctimes

Amb aquest tipus de rituals de vudú basats en pràctiques suposadament màgiques, les xarxes africanes aconsegueixen que les víctimes accepten la plena subordinació i obediència sota l’amenaça de la seua mort o la de familiars. D’aquesta manera el procés de captació de les víctimes és reafirmat en cerimònies de vudú. Es tracta d’un pacte mitjançant el qual el tractant es compromet a organitzar el viatge i pre-finançar les despeses del mateix mentre que les dones prometen obediència al tractant, pagar el deute i no acudir a la policia ni delatar als tractants. D’aquesta manera el vudú funciona com un mecanisme que garanteix la fidelitat i permet a l’organització exercir el control sobre les seues víctimes simplement a través de converses telefòniques.

Més de 1600 comunicacions en 2017 al telèfon i correu de la tracta

Aquesta operació s’emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d’Éssers humans amb Finalitats d’Explotació Sexual, engegat en 2013, i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra la Tracta d’Éssers humans, adscrita a la Comissaria General d’Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional. Amb l’engegada d’aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquest tipus de delictes. Durant el passat any 2017 s’han rebut més de 1600 comunicacions en tots dos canals més de 800 ha sigut al telèfon i més de 700 al correu electrònic.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + disset =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris