25n
25N
25N

Ribó demana "cautela" davant el frau de l'EMT i diu que s'informarà a través del Consell d'Administració

Ribó demana "cautela" davant el frau de l'EMT i diu que s'informarà a través del Consell d'Administració
30/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dilluns “cautela” davant el frau de quatre milions d’euros detectat en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat i ha assegurat que per part de l’Ajuntament i d’aquesta companyia pública “no hi ha cap problema” per a “informar”. No obstant això, ha indicat que la informació corresponent s’oferirà a través de la comissió d’investigació que es proposarà en el Consell d’Administració de l’entitat.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la compareixença que ha tingut davant els mitjans de comunicació per a informar de la Junta Local de Seguretat amb motiu del 9 d’Octubre, preguntat per aquest frau i per la petició que el grup municipal del PP fa perquè convoque un ple extraordinari en el qual abordar aquest assumpte.

“S’han donat moltes explicacions respecte al frau que ha aparegut en l’EMT”, ha respost el primer edil, que ha ressaltat que s’està plantejant –com ha avançat aquest dilluns el president de l’EMT i regidor de Mobilitat, Guiseppe Grezzi– la constitució d’una comissió d’investigació per a donar explicacions sobre l’ocorregut en el Consell d’Administració de la companyia.

Joan Ribó ha comentat que per mitjà d’aquesta comissió s’oferirà “tota la informació” i “totes les dades sobre aquest tema”, al mateix temps que ha ressaltat que divendres passat ja va haver-hi un Consell d’Administració i que en aquest òrgan “estan tots els partits” polítics que integren l’Ajuntament”.

“No tenim cap problema d’informar però amb les cauteles de consultar amb la policia” abans, ha manifestat el responsable municipal. Ribó ha destacat que és la policia qui està treballant els temes relacionats amb el frau detectat que, segons ha dit, “són d’una complexitat important des del punt de vista informàtic per molts motius”.

L’alcalde ha indicat, referent a això, que cal tindre en compte que és un assumpte “que en aquests moments està sota investigació policial” i ha insistit en la necessitat de “ser cauts” i “no revelar determinades cerques que es poden fer” encara i que corresponen “a la policia” abans que el tema passe als tribunals.

“No hi ha cap problema d’informar. Es farà a través d’una comissió en el Consell d’Administració. L’oposició ha d’entendre que aquestes coses necessiten certes cauteles. No han passat encara ni als tribunals, estan en fase policial. Hi ha coses que es poden dir i unes altres que s’han de callar”, ha plantejat.

Així mateix, Joan Ribó, que ha apuntat que “aquest no és un tema de corrupció polític, ha asseverat que es tracta d’un assumpte que “no és sol de l’Estat espanyol” –els diners defraudats es transferit a comptes bancaris de la Xina en un període de 20 dies– i que “té molts vessants”.

Preguntat pel protocol de seguretat de l’EMT i per si aquest es revisarà, el primer edil ha assegurat que “per descomptat” que es té però ha dit que “s’han saltat absolutament tots els protocols de seguretat”. “Tenia la signatura mancomunada de dues persones, el gerent i la directora administrativa. Cap d’aquests dos controls es va fer, li’ls va saltar”, ha exposat respecte a la realització de les transferències dels diners defraudats.

Així, sobre si està previst modificar aqueix protocol, Ribó ha declarat que no i que “el problema no és modificar-lo”. “Aquest protocol és suficient. D’entrada, no tenim cap motiu. El que hi ha hagut ha sigut una falsificació molt clara d’unes signatures i no de seguir el protocol corresponent”, ha afirmat encara que ha assenyalat que “és ràpid per a parlar d’això” perquè “es té a veure què ha passat” i “com s’ha fet”.

“LA INVESTIGACIÓ ESTÀ OBERTA”

Per part seua, el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que ha comparegut al costat de Ribó per a informar de la Junta Local de Seguretat, ha afirmat, preguntat pel frau de l’EMT, que “la investigació està oberta” i que aquesta té “alguns vessants” que s’han de “resoldre”.

“Hi ha diferents qüestions que la policia està investigant més enllà del que els ciutadans conéixer”, ha dit, alhora que ha demanat també “prudència”. “Mentre no hi haja un pronunciament o una conclusió policial, no es comunicarà a l’Ajuntament, amb el qual estem col·laborant directísimament. Es donarà compte a l’autoritat judicial d’aquelles responsabilitats que hi haguera”, ha dit.

Fulgencio ha comentat també que “el protocol –de l’EMT– hauria d’haver funcionat però no s’ha complit”. “Hem de comprovar per què s’ha saltat aqueix protocol de seguretat i quines són les implicacions”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − dotze =

lleida 2020
activem alfafar