25n
25N
25N

Right to Cure convoca una concentració a València per la suspensió de les patents

Right to Cure convoca una concentració a València per la suspensió de les patents
07/06/2021 -

Coincidint amb el començament de la reunió de l’Organització Mundial del Comerç (OMC), la Iniciativa Ciutadana Europea Right to Cure, que supera ja les 200.000 signatures -més de 27.000 a Espanya- ha convocat aquest dimarts concentracions a València i Madrid, i el dimecres a Bilbao, per a demanar la suspensió de patents de les vacunes contra la Covid-19.

Des de la iniciativa ciutadana, que agrupa més de dues-centes organitzacions de la societat civil en tota la UE, s’exigeix a la Comissió Europea la suspensió de les patents de les vacunes contra la Covid-19. “Per a la lluita per la suspensió de les patents aquesta setmana és molt important perquè sumada a la reunió de l’OMC, està la sessió del Parlament Europeu on es debatrà i aprovarà la posició de la institució sobre aquest tema”, afirmen els organitzadors.

Així, en aquestes mobilitzacions es demanarà al Govern, al Congrés i a la Comissió Europea “un suport clar” a la proposta de suspensió de patents. Sumada a aquesta reivindicació des de la iniciativa se sol·licita a les institucions que donen suport a la transferència del coneixement per a desenvolupar les vacunes, l’impuls a una farmàcia pública europea, preus justos per als medicaments i total transparència en les negociacions i posterior publicació dels contractes de compra.

Al seu judici, “una àmplia majoria social i dels governs del món ja donen suport a la proposta de l’Índia i Sud-àfrica sobre suspendre les patents de les vacunes, així com transferir el coneixement del seu desenvolupament. És el moment que Espanya pressione a la UE perquè forme part d’eixa majoria i no de la minoria de bloqueig actual”.

A Madrid els organitzadors registraran sengles cartes dirigides al president del Govern, la presidenta de la Comissió Europea i la presidenta del Congrés dels Diputats en una acció, que tindrà lloc a partir de les 12.00 hores en l’escalinata del Congrés dels Diputats.

Mentrestant, des de Right2Cure a Espanya animen a donar suport a les concentracions de València, que tindrà lloc en la Plaça de la Verge a partir de les 19.00 hores, i a Bilbao el dimecres 9 a la mateixa hora en la Plaça Teatre Arriaga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =