25n
25N
25N

El valencià Ricard Camarena nominat a millor director de cuina de 2018 en els Premis Nacionals de Gastronomia

El valencià Ricard Camarena nominat a millor director de cuina de 2018 en els Premis Nacionals de Gastronomia
26/06/2019 -

Els xefs Ricard Camarena, Paco Morales i Iván Cerdeño han sigut nominats a millor director de cuina de 2018 en l’edició número 44 dels Premis Nacionals de Gastronomia, que reconeixen la labor dels millors professionals vinculats amb el sector gastronòmic durant l’any passat.

La cuina del valencià Ricard Camarena està marcada pels productes de proximitat de la ciutat costanera en la qual es combinen el mar i l’horta valenciana. Segons un comunicat de la Real Acadèmia de Gastronomia, “la seua proposta gastronòmica es caracteritza pel sabor, el producte fresc i la seua temporalitat”. L’Acadèmia destaca la riquesa de matisos en les seues elaboracions marcades per una proposta “molt personal i innovadora que ha anat forjant des de fa més de 20 anys, i en la qual territori té una gran influència”.

El cordovés Paco Morales ha tornat a la seua ciutat natal amb el restaurant Noor, que consta de tres sols Repsol i una estrela Michelin. A Còrdova “ha trobat un camí propi que es plasma en una de les cuines més personals del nostre país, una revisitació de la gastronomia andalusina amb mirada i ingredients del segle XXI en la qual cada temporada el xef busseja a la recerca de noves aportacions”, segons la Real Acadèmia de Gastronomia.

Després de passar sis anys cap de cuina a la Casa del Carmen, en qualitat de soci de Pepe i Diego Rodríguez, Iván Cerdeño es va traslladar al Carmen de Montesión, a Toledo, on va consolidar la seua cuina avantguardista d’arrels toledanes que li va fer aconseguir 2 sols Repsol i 1 estrela Michelin.

Ara, el xef inicia una nova etapa amb el seu restaurant Iván Cerdeño, en el Cigarral de l’Àngel, també a Toledo, on “interpreta una cuina de memòria i entorn fortament arrelada a Toledo, la seua horta, la seua ribera i les seues pròximes muntanyes”. Cerdeño també és director gastronòmic de l’espai multidisciplinari Florida Retir a Madrid.

PREMIS NACIONALS

Els Premis Nacionals de Gastronomia consten de diversos premis entre els quals es troben els de millor director de sala, que els seus nominats són Kontxi Beobide, del restaurant Arzak, Joan Carles Ibáñez, de Lasarte i José Félix Paniego, del Portal de Echaurren; o el premi al millor sumillier, amb Isabelle Brunet, Valerio Carrera i Raúl Miguel Revilla com nominats.

La gastronomia saludable consta de dues categories en aquesta edició: personalitat i institució. En la primera categoria els nominats són Eneko Atxa, Josep Bernabeu-Mestre i Rosa María Ortega Anta. En la segona, els nominats són l’Agència Salut i Dieta Mediterrània (ASDM), Basque Culinary Center i la Fundació Iberoamericana de la Nutrició (FINUT).

Altres premis d’aquesta edició són els premis a la millor labor periodística, al millor llibre gastronòmic, la millor publicació periòdica en paper i la millor publicació periòdica digital.

Els Premis Nacionals de Gastronomia porten 43 anys reconeixent la labor dels millors professionals relacionats amb el sector gastronòmic. Des de llavors, 48 caps de cuina, 45 directors de sala, 19 sommeliers, 50 premis especials i 46 periodistes especialitzats, entre altres, han sigut premiats pel seu treball amb uns guardons que “representen la sensacional evolució de la cultura gastronòmica del nostre país”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 10 =

Informacion coronavirus