25n
25N
25N

Ricard Camarena i Gil Albors rebran honors amb motiu del 9 d’Octubre

Ricard Camarena i Gil Albors rebran honors amb motiu del 9 d’Octubre
04/06/2021 -

El cuiner valencià Ricard Camarena, Premi Nacional de Gastronomia i protagonista de les guies gastronòmiques de renom, serà distingit per la ciutat de València. Rebrà el seu nomenament durant la cerimònia que se celebrarà, com és tradició, per rendir homenatge a les persones i entitats que han contribuït en la millora i l’avanç de la ciutat, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. El mateix honor, però a títol pòstum, honrarà la memòria del dramaturg i periodista valencià Juan Alfonso Gil Albors, que va faltar l’any passat. La Junta de Portaveus ha acordat hui aquests dues condecoracions, amb el consens de quasi tots els grups polítics amb representació municipal, ja que Vox s’ha abstingut a l’hora de votar totes les propostes.

Tal com ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, en eixir d’aquesta reunió extraordinària, convocada per estudiar les propostes per atorgar aquests nomenaments per cada un dels grups, també s’ha acordat, a instàncies del govern municipal, destacar la tasca de la il·lustradora Cristina Durán, guanyadora del Premi Nacional del Còmic 2019 amb la seua obra El dia 3; i al personal de l’Ajuntament “pel seu treball de lluita contra el coronavirus”.

També rebran l’homenatge a la Casa Consistorial, Vicente Enguídanos, l’últim artesà velluter de la ciutat; la Fundació Mira’m de la Comunitat Valenciana, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA (Trastorn d’espectre autista) i la de les seues famílies, per a la qual s’ha demanat la Medalla d’Or de la ciutat. Així mateix, seran homenatjats el dissenyador valencià Francis Montesinos, i Josefa Carrión, “Carri”, com a referent del Bàsquet Femení des dels anys 50.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha recordat que “totes aquestes persones i entitats han treballat perquè aquesta ciutat avance i millore, i que amb les seues aportacions individuals i col·lectives, han contribuït a projectar una imatge de la ciutat lligada a l’art culinari, la cultura, l’acció social solidària i l’esport».

L’única proposta que no ha sigut acceptada ha sigut la del Grup Popular (PP) que demanava nomenar a la que va ser alcaldessa de la ciutat des de 1991 a 2015, Rita Barberá, alcaldessa honorària de la ciutat a títol pòstum.

Han participat en la sessió l’alcalde de València, Joan Ribó, i els portaveus dels grups polítics: Carlos Galiana (de Compromís); Borja Sanjuán (del PSPV); María José Catalá (del PP); Javier Copoví (Ciutadans); i José Gosálbez (de Vox).

Segons el Reglament Municipal d’Honors i Distincions, l’expedient de hui, previ dictamen de la Comissió Informativa de Cultura, requerirà acord del Ple de la Corporació, adoptat per la majoria absoluta legal dels seus membres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =