25n
25N
25N

Ribó tornarà a reduir la taxa del fem en el pròxim mandat

Ribó tornarà a reduir la taxa del fem en el pròxim mandat
04/05/2019 -

L’alcalde de València i candidat de Compromís a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, ha anunciat aquest dissabte que en el pròxim mandat tornarà a reduir la taxa TAMER (taxa pel servici metropolità de tractament i eliminació de residus urbans), que durant els darrers quatre anys Ribó ja ha bonificat en dues ocasions perquè els valencians i les valencianes paguem ara en el rebut de l’aigua un 25 per cent menys que en 2015 per eixe impost que varen crear els governs del PP.

La primera de les reduccions realitzades en aquests darrers quatre anys per Ribó va ser en 2016, quan un 95 per cent dels veïns i veïnes de València veieren rebaixada la taxa TAMER; dos anys després, en 2018, es va produir la segona reducció, que va beneficiar de nou fins a un 94 per cent de la població de València.

“Fem bé el nostre treball i per això hem pogut facilitar que els valencians i les valencianes s’estalvien una quarta part d’eixa taxa. A més, eixes rebaixes les hem fetes a qui menys consumeix aplicant una política redistributiva que és i continuarà sent fonamental, premiar a qui menys consumeix, a qui més col·labora en la consecució d’una València més amable i sostenible”, ha explicat Ribó.

La proposta de l’alcalde passa per “aprofundir en la reducció dràstica que hem impulsat d’aquesta taxa del fem”, una qüestió a què contribuirà el compromís que ha mantingut el govern liderat per Compromís a València per complir amb les exigències de la Unió Europea i anar reduint els residus que acaben als abocadors. En aquest sentit Ribó ha considerat molt important el projecte implantat en aquest mandat per introduir el contenidor marró a la ciutat per a fer una recollida selectiva dels residus orgànics que es generen als domicilis. “Amb eixa implantació, que enguany arribarà a la totalitat dels barris i pobles de València, ja hem reduït les emissions de diòxid de carboni en més de 5.000 tones i hem pogut generar un milió de quilos de compost. Són dades molt positives que, a més, repercutiran en les butxaques dels valencians i valencianes per les bonificacions que comportarà la reducció de residus als abocadors”, ha destacat.

Millora la valoració social de la neteja a València.

L’alcalde també ha mostrat la seua satisfacció per les dades corroborades per la darrera enquesta de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), segons la qual la valoració social de la neteja urbana que es fa a València ha millorat un 18% en aquest mandat, unes dades que confirmen les que ja apuntava el baròmetre municipal, que indicava que eixa millora havia sigut d’un 15,7% entre 2017 i 2019.

Les dades d’altres indicadors municipals de seguiment i auditoria del servici de neteja urbana també apunten en la mateixa direcció: els residus urbans als carrers i places de València s’han reduït en quatre anys un 28,7 per cent, mentre que les queixes totals de la ciutadania han baixat un 14,5 per cent en eixe mateix període.

Ribó ha destacat el fort increment del pressupost municipal dedicat a la neteja urbana en aquest mandat, recuperant nivells de 70 milions d’euros anteriors a la crisi. Això, juntament amb l’optimització dels recursos, la seua adequació a les demandes de la ciutadania, les campanyes de conscienciació i informació i la col·laboració ciutadana han permés “que València abandone el furgó de cua de tot l’Estat pel que fa als índexs de neteja, que recupere posicions respecte a la resta de ciutats importants i que augmente la productivitat del servici municipal”. A més, ha mostrat el seu compromís perquè l’aposta feta per acabar amb les retallades en neteja i dignificar els carrers i places de la ciutat continuarà durant els pròxims quatre anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 7 =

museo prehistoria