25n
25N
25N

Ribó i Castillo visiten la Casa Ronald McDonald, que acull a famílies amb fills malalts

Ribó i Castillo visiten la Casa Ronald McDonald, que acull a famílies amb fills malalts
10/01/2018 -

“Una llar fora de la llar” és el lema de la Casa Ronald McDonald València, que aquest matí ha visitat l’alcalde, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Benestar Social, Consol Castillo. Situada dins del recinte del nou hospital La Fe, des de la seua posada en marxa ha acollit gratuïtament 900 famílies amb fills greument malalts que han hagut de desplaçar-se lluny de la seua llar per a ser hospitalitzats o rebre tractament mèdic de llarga durada.

“Quan una família té un xiquet o una xiqueta que pateix una malaltia de llarga durada la situació es complica molt, i si eixa família té pocs recursos es complica més encara. Aquesta Casa Ronald McDonald compleix una funció molt important, una funció d’ajuda a qui ho necessita. A més és una casa molt ben organitzada i que permet un grau molt alt de llibertat a les famílies i donar-los als xiquets i xiquetes totes les cures que necessiten”, ha afirmat l’alcalde, Joan Ribó, en la seua visita a la Casa Ronald McDonald de València en companyia de la regidora de Benestar Social, Consol Castillo.

Ribó ha ressaltat que de les quatre cases Ronald McDonald que existeixen a Espanya, creades per la fundació infantil del mateix nom per a donar acolliment a aquelles xiquetes i xiquets que, al costat dels seus familiars, es traslladen lluny de les seues llars per a ser hospitalitzats o rebre tractaments de llarga durada, “la de València és la que rep més solidaritat de moltes entitats ciutadanes. La valenciana -i aquesta casa ho reflecteix- és una societat solidària, una societat es preocupa pels problemes dels altres i ajudem a totes les entitats que estan fent una tasca desinteressada i fonamental”.

CARRER DE LA IL·LUSIÓ

La regidora de Benestar Social ha donat l’enhorabona a l’equip de voluntaris que treballa en la Casa Ronald McDonald de València, que compta amb 16 habitacions i està situada dins del recinte hospitalari de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe. “És una tasca molt encomiable la que realitzen, i les administracions tenim la responsabilitat de facilitar-la, com estem fent des de l’Ajuntament de València. Nosaltres no podem pal·liar el dolor de les persones que estan ací, però sí facilitar-los la vida, facilitar el dia a dia a una gent que està desplaçada fora de casa amb una problemàtica personal que afecta els seus fills”.

Consol Castillo ha expressat la seua satisfacció de “poder estar al costat d’eixes persones que treballen ací, aportar un plus d’il·lusió a la seua faena i facilitar-los la seua tasca. Per a açò estem, però el protagonisme és per als voluntaris i per a Casa Ronald McDonald”.

L’Ajuntament de València ha realitzat eixe treball de “facilitador” de la tasca social que a València realitza la Fundació Ronald Mcdonald a través d’aquesta Casa on l’ingrés és per recomanació mèdica i l’estada de les famílies és gratuïta, per exemple facilitant l’accés de professorat a les instal·lacions, la concessió de permisos per a la zona de parc o retolant el lloc on es troba amb el nom de Carrer de la Il·lusió.

El president del consell de la Casa Ronald McDonald, Francisco Guiral, qui ha exercit d’amfitrió en la visita de l’alcalde Joan Ribó i la regidora Consol Castillo, ha dit que “són 900 les famílies que han passat per la Casa en aquests quasi cinc anys. El més important és la labor que es fa amb aquestes persones que ho necessiten més que ningú”. Guiral ha recordat que “el dolor ens iguala a tots, i les famílies s’adonen que no s’estan fent les coses de qualsevol manera, sinó que es fan amb criteri, serietat i responsabilitat”. Ha afegit que “el treball que fem és una pedra més per a donar suport a les famílies que tenen a xiquets i xiquetes amb tractament de llarga durada” i que “per a nosaltres, la visita de l’alcalde és un gran honor.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

bombers
CCCC
Valencia activa