25n
25N
25N

Ribó veu "perfectament compatible" el seu projecte de nou llit del Túria verd amb la seua funció davant la gota freda

Ribó veu "perfectament compatible" el seu projecte de nou llit del Túria verd amb la seua funció davant la gota freda
18/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que veu “perfectament compatible” la seua proposta per a convertir el nou llit del riu en un corredor verd que connecte el parc natural de l’Albufera i el del Túria amb el de Capçalera i el jardí de l’antic llit., amb la “principal funció” d’aquest espai de portar grans avingudes d’aigua, la qual cosa podria ocórrer amb episodis com els de la gota freda.

Així s’ha pronunciat aquest dimecres el primer edil a ser qüestionat sobre si manté la proposta de convertir el nou llit del Túria en un corredor verd que connecte el parc fluvial del Túria i el parc natural de l’Albufera.

“Per descomptat que seguisc amb la proposta, gotes fredes sol haver de setembre fins a novembre, però després no hi ha. Durant aquests dies, el llit tindrà el pas de l’aigua, evidentment, però queden 300 i molts dies, on el nou llit del Túria és un lloc que serveix per a esperar”, ha explicat Ribó.

L’alcalde ha assegurat que la funció del llit “la pot complir exactament igual”, però creu que en èpoques en les quals no hi ha gota freda “es pot aprofitar per a determinats usos, com passejar, anar amb bici o tindre un cabal ecològic”.

“Les dues coses no són incompatibles, són perfectament compatibles. Continuarem treballant. Sabíem perfectament, i el canvi climàtic accentua aquests efectes, que això passarà, però mai ens plantegem que desaparega la principal funció que tenen els rius, que és portar grans avingudes”, ha sostingut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + tres =