Ribó valora la importància del treball en conjunt entre Ajuntament i Generalitat

Ribó valora la importància del treball en conjunt entre Ajuntament i Generalitat
17/06/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit aquest matí a l’acte de presa de possessió del nou Consell de la X Legislatura de la Generalitat, on ha destacat «l’important treball conjunt entre administracions». A més, ha manifestat que «durant els últims quatre anys les dues administracions hem treballat molt i bé; però encara hi ha una sèrie de qüestions en què cal continuar treballant com la llei de capitalitat i la creació d’una estructura metropolitana».

Sobre el treball conjunt entre administracions, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que «hi ha qüestions que ja s’han posat en marxa com la construcció de la Línia 10 del metro o l’Agència de Mobilitat Metropolitana, però ha incidit que «encara hi ha diferents qüestions en què cal continuar treballant com la llei de capitalitat, que em sembla imprescindible».

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha definit la carta de capitalitat com un «objectiu irrenunciable per a aclarir i ampliar les competències de la ciutat, així com perquè se’ns atribuïsca la dotació econòmica pertinent en els pressupostos de la Generalitat, que ens permeta dur a terme eixes competències».

«Hem de continuar avançant en l’articulació d’una estructura metropolitana, ja que els nostres més de 134 quilòmetres quadrats i els nostres vora 800.000 habitants no responen a una realitat més dinàmica, ja que fins a un milió i mig de persones viuen i es mouen per la nostra àrea metropolitana», ha afegit. «En aquests moments, el fet que els municipis de València estiguen molt separats i que no tinguen una estructura metropolitana, ens resten possibilitats d’actuació conjunta i, per això, hem de treballar molt en aquesta direcció», ha argumentat.

«Tant la Generalitat com el govern central han d’atendre les necessitats d’una població que, en diferents qüestions, no se circumscriu als límits dels termes municipals», ha recalcat. «Necessitats de servicis bàsics en l’àmbit de la mobilitat, la gestió de l’aigua i els residus però també la cura del medi ambient i la defensa de l’horta o en matèria laboral», ha afegit.

D’altra banda, respecte a les reivindicacions al govern central, Joan Ribó recorda que «els valencians i les valencianes mereixem un accés a la ciutat per ferrocarril soterrat, que implique l’ampliació del Parc Central i la construcció de l’estació definitiva. També exigim, fins que siga una realitat, la condonació del deute de la Marina i una inversió adequada en infraestructures culturals com el Palau dels Arts, l’IVAM o el Museu de Belles Arts».

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − set =

cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
punt cat