caixa popular

Ribó sobre el trasllat de la subestació de Patraix: "Pensem que el lloc normal és darrere del cementiri però depén del Ministeri d'Indústria"

L’Alcalde de València ha parlat sobre la situació de la subestació quan són a punt de complir-se 11 anys de la explosición

Ribó sobre el trasllat de la subestació de Patraix: "Pensem que el lloc normal és darrere del cementiri però depén del Ministeri d'Indústria"
16/04/2018 -

Quasi 11 anys després la situació de la subestació de Patraix segueix exactament igual. Des de l’Ajuntament, l’alcalde de València, Joan Ribó ha comentat que tornaran a posar el trasllat novament damunt de la taula però que aquesta competència depén exclusivament del Ministeri d’Indústria.

En paraules de Ribó, “Hem de seguir treballant en aquest tema i d’alguna manera, hem estat fent alguna gestió de cara al Ministeri d’Indústria per veure de tornar-ho a posar damunt del paper el trasllat de la subestació i pensem que el lloc normal d’aquesta subestació és on estava programat que és darrere del cementeri”. Així mateix, l’alcalde de València ha afegit que les competències municipals són unes però les fonamentals depenen del Ministeri d’Indústria i “va fer un pas arrere en el seu moment just quan nosaltres encara no governàvem que en certa manera dificulta i fa més llarg tot aquest procés”.

Ribó ha recordado los años de reivindicaciones ciudadanas, y ha recordado que el traslado estaba en la programación del Ministerio de Industria, “pero misteriosamente desapareció”. Por eso, ha asegurado que hay que “seguir trabajando para volver a poner sobre la mesa el traslado de esta subestación, ya que su lugar normal es donde estaba programado, al lado del Cementerio”. Hay que tener en cuenta que las competencias fundamentales en este asunto dependen del Ministerio de Industria, “que, en su momento, antes de este mandato, dio un paso atrás”. Justo dentro de un mes, el próximo 15 de mayo, se cumplen 11 años de la explosión en la subestación de Patraix, por lo que el Pleno Muniicpal aprobó por unanimidad su cierre y su traslado. De hecho, las nuevas infraestructuras en la ciudad yan han sido soterradas.

El responsable i portaveu del trasllat de la Comissió de Trasllat de la Subestació de Patraix de l’Associació de Veïns de Favara, Tomás Frutos, que ens ha explicat que ‘portem 12 anys amb aquest tema. El nostre propòsit és que aquesta instal·lació desaparega. I és que motius tenim, sobretot, perquè és perillós per als veïns que viuen a prop. Aquesta és la nostra lluita des de fa tants anys. La subestació de Patraix manca de llicència d’activitat, i creiem que des de les diferents administracions i des de l’Ajuntament han de posar fi a aquest problema. Aquesta subestació va ser un capritx d’Iberdrola, que es va obstinar a construir-la ací, però nosaltres també estem obstinats en el seu tancament‘.

Precisament, Frutos insisteix que ‘el Tribunal Superior de Justícia va retirar la llicència d’activitat per risc d’incendi. Així i tot, si Iberdrola continua amb la seua activitat, ho està fent sense llicència. Si succeïra un altre accident, com va ocórrer fa deu anys, la responsabilitat seria de les administracions que estan permetent que seguisca en funcionament‘.

Malgrat l’anunci del seu trasllat situada actualment entre l’avinguda Gaspar Aguilar i els carrers Campos Crespo i Actor Vicente Parra, a una parcel·la allunyada dels habitatges i situades en la V-30. No obstant això, aquesta mesura no serà possible almenys fins a 2022. El Govern central, dins de la seua política de retallades, ha eliminat de la planificació d’instal·lacions elèctriques, la subestació soterrada del nou llit, que substituirà a la de Patraix.

Sens dubte, el trasllat de la subestació de Patraix seguirà marcant la lluita del moviment veïnal perquè finalment aquesta subestació siga traslladada tal com es reclama des de fa més de 10 anys.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + deu =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris