25n
25N
25N

Ribó trasllada a la consellera Gabriela Bravo la necessitat d'usar els romanents

Ribó trasllada a la consellera Gabriela Bravo la necessitat d'usar els romanents
31/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, han mantingut aquest dimecres una videoconferència, juntament amb els alcaldes d’Alacant, Luis Barcala, Elx, Carlos González, i Castelló, Amparo Marco. Joan Ribó ha traslladat a la consellera que “unisca forces amb les ciutats i done trasllat al Govern d’Espanya d’una sèrie de peticions essencials per a l’operativitat econòmica de l’Ajuntament de València i, en general per a tots els ajuntaments”. Una iniciativa a la qual han donat suport així mateix els alcaldes d’Alacant, Elx i Castelló.

Entre les qüestions tractades durant la videoconferència està la de demanar al Govern d’Espanya que, «amb caràcter d’urgència aprove el Decret d’aplicació de romanents, de manera que les entitats locals puguem aplicar els romanents en funció de la situació actual», segons ha explicat Joan Ribó. L’alcalde ha assenyalat que si bé «és cert que existeix la possibilitat de poder utilitzar fins a quatre milions d’euros d’aquests romanents per a assumptes de benestar social, és necessària una major flexibilitat en la seua aplicació, especialment en aquesta situació que vivim, per poder arribar i donar resposta a totes les necessitats».

L’alcalde ha destacat la sol·licitud al Govern d’Espanya «perquè avance la liquidació definitiva de la Participació en els Ingressos de l’Estat (PEU) de l’IVA de desembre del 2017 incorporat en 2018, que l’Ajuntament de València ha deixat d’ingressar a conseqüència d’un mecanisme legal». Així mateix, el primer edil ha posat l’accent en la necessitat que «les majors despeses produïdes per despeses directes per combatre la pandèmia no computen en l’elaboració del límit de despesa, i per tant flexibilitzar la regla de despesa», per la qual cosa, «en la mateixa línia, demanem la suspensió del període mitjà de pagament a proveïdors, que nosaltres complim, però sol·licitem la seua ampliació».

D’altra banda, l’alcalde ha explicat a la consellera la petició de l’Ajuntament de València perquè la Diputació de València incorpore els Pobles de València (pedanies de la ciutat) en el Fons Municipal de Cooperació Addicional d’aquesta entitat. Després de la publicació del fons, en el qual no es troba la ciutat, «volem que en forme part, no com a referència poblacional tota la ciutat, sinó únicament els 17 pobles de València i nuclis assimilats», ha explicat l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =