25n
25N
25N

Ribó fa una crida per a superar la crisi sanitària des de la unitat

En el ban pel 9 d’Octubre, Ribó destaca que “l’essència de la celebració es manté intacta” tot i que la pandèmia obliga a “una commemoració certament diferent”

Ribó fa una crida per a superar la crisi sanitària des de la unitat
04/10/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet “una crida a sentir i a emocionar-nos, a viure plenament els valors que ens singularitzen com a poble”, entre ells “la nostra capacitat de resiliència”, en aquest 9 d’Octubre “que en res s’assembla al que històricament ha sigut la celebració del nostre dia gran” a causa de la pandèmia pel coronavirus. Tot i que les mesures sanitàries “ens obliguen a una commemoració certament diferent”, sense l’eixida de la Senyera, la processó cívica o l’ofrena institucional a Jaume I, el primer edil ha remarcat que “l’essència es manté intacta”. En el ban amb motiu del 9 d’Octubre, el regidor ha mostrat “l’agraïment a totes i tots els professionals que treballen per fer possible una certa normalitat en les nostres vides” i ha recordat “totes aquelles persones que durant este temps han perdut algun ser estimat”.

Tampoc “hem d’oblidar aquelles persones que han vist trontollar els seus plans de vida, aquelles que han perdut el seu lloc de treball o que han comprovat com el seu negoci no aguantava la situació. A cap d’elles les podem deixar arrere”, ha manifestat l’alcalde, qui ha recordat que l’Ajuntament ha posat en marxa “un ambiciós pla de recuperació per a València que contempla múltiples iniciatives de caràcter social, però també d’ajuda a treballadors, treballadores i negocis, així com mesures de caràcter preventiu i d’impuls de la ciutat”. Així, “l’assentament del projecte de ciutat no pot quedar paralitzat” i “el nostre repte ha de continuar sent el de millorar la qualitat de vida dels nostres barris”.

En eixe sentit, Ribó ha assenyalat el “treball conjunt entre administracions públiques i societat civil” per fer “possible la recuperació” i ha assegurat que “mantenim actives les línies de col·laboració i d’exigència amb altres administracions per tal d’aconseguir un règim legal de capitalitat per a València, la dotació de les infraestructures i inversions necessàries per al nostre desenvolupament, i la projecció del talent que continuem fent visible més enllà de les nostres fronteres”. El primer edil ha indicat que el 9 d’Octubre, “com cada any, exigim la defensa i l’impuls del nostre patrimoni, cultural i natural, les nostres tradicions i una visió pròpia del món que ens envolta, alhora que apostem per l’avantguarda i la innovació”.

Per a l’alcalde, “fer valencianisme continua sent la tasca diària per mantindre els nostres símbols i la nostra singularitat com a poble, amb elements tan característics com la nostra llengua pròpia, però també implica treballar per conservar i millorar el nostre entorn natural i per renaturalitzar els nostres barris, oferir oportunitats a la ciutadania i dinamitzar l’economia local, aconseguir una major justícia social des de l’equitat, amb la mirada posada en els valors de solidaritat, cooperació i responsabilitat, que són els camins cap a la resiliència col·lectiva que hem d’assolir per a eixir de l’actual crisi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 19 =