25n
25N
25N

Ribó subratlla que Parc Central no és una operació urbanística sinó un projecte de planificació ferroviària

Ribó subratlla que Parc Central no és una operació urbanística sinó un projecte de planificació ferroviària
04/12/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat aquest dimarts que el projecte de Parc Central de la ciutat no és una operació urbanística sinó una actuació “fonamental” per a “la planificació ferroviària” de la capital valenciana.

En aquest sentit, Ribó ha defensat la necessitat de comptar amb la implicació de l’administració central en el seu desenvolupament i amb finançament procedent d’ella i ha al·ludit a projectes ferroviaris que afecten altres grans ciutats espanyoles en els quals ha participat el Govern. Així, ha reiterat que València no vol ser més que ningú però tampoc menys.

El primer edil s’ha pronunciat d’aquesta manera abans de presidir el lliurament dels XXXVI Premis Literaris Ciutat de València, preguntat per l’escrit d’al·legacions que ha presentat, per la part que afecta el Parc Central i a la societat encarregada de la gestió d’aquest projecte, a un informe de fiscalització elaborat pel Tribunal de Comptes sobre les societats participades per Adif.

“Quan diuen que una inversió ferroviària té un caràcter fonamentalment urbanístic estan dient implícitament que si això es fa l’ha de pagar l’Ajuntament”, ha exposat Joan Ribó, que ha agregat que “de cap manera podem acceptar que això siga una operació urbanística” quan és “l’eix” i “un element fonamental de la planificació ferroviària” de la capital valenciana.

L’alcalde ha assenyalat que les seues al·legacions pretenen “ressaltar” que el projecte de Parc Central –que contempla en el seu desenvolupament el soterrament de la platja de vies, una estació central i la construcció del canal d’accés i d’un túnel passant– “és fonamental per a l’estratègia, per a la planificació ferroviària de la ciutat”.

Ribó ha apuntat després d’això que en altres ciutats “l’entrada –del tren– era pagada per l’Estat” i ha citat com a exemple Vigo, Bilbao i Múrcia. Així mateix, ha defensat que la futura estació central estiga al centre de València, on ara es troba l’Estació del Nord, perquè deixar-la fora “seria un absurd”.

“ARRIBAR Al CENTRE”

“No tindria cap sentit plantejar-se fer una estació fora de la ciutat. Això seria un absurd perquè, en definitiva, el tren és per arribar al centre, igual que passa en totes les grans ciutats espanyoles”, ha argumentat el responsable municipal.

“Una altra vegada haig de dir que no volem ser més que ningú però tampoc menys. Madrid té tres passos subterranis a través del seu nucli, Barcelona dos. No té cap sentit que es plantegen les coses d’aquesta manera”, ha destacat l’alcalde de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − tres =

CCCC
torrent