25n
25N
25N

Ribó sol·licita al Govern el reintegrament de l'IVA i altres impostos de 2017

Ribó sol·licita al Govern el reintegrament de l'IVA i altres impostos de 2017
13/02/2020 -

La Junta de Govern Local aprovarà demà divendres una moció de l’alcalde de València, Joan Ribó, per la qual l’Ajuntament exigeix la inclusió, en la liquidació definitiva de la Participació dels Ingressos de l’Estat, PIE, la quantitat que l’Estat ha deixat d’ingressar al municipi en concepte d’IVA i altres impostos. Segons els càlculs realitzats des del Consistori, aquesta quantitat estaria al voltant dels 7 milions d’euros.

«El que demanem al Ministeri d’Hisenda és que, en la liquidació definitiva de 2018, s’incloga la partida que el ministre Montoro, del Partit Popular, no va donar a l’Ajuntament de València», ha explicat l’alcalde. Com és conegut, en desembre de 2016, el Govern central, en mans del PP, va aprovar un Reial decret per a la «modernització, millora i impuls de mitjans electrònics en la gestió de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA)». Aquesta aprovació va produir una modificació dels calendaris de recaptació en l’exercici 2017 que, precisament, va afectar la recaptació.

«Creiem que és un assumpte de justícia per a la ciutat», ha afirmat Ribó. L’alcalde, a pesar de reconéixer que la responsabilitat recau sobre el Govern del PP que va impulsar la iniciativa, ha manifestat el seu convenciment que la solució l’ha d’escometre el Ministeri d’Hisenda actual, «encara que no siga el responsable d’aquesta manca que ara recau sobre l’Ajuntament de València, és l’actual govern de l’Estat el que ha de compensar aquest deute».

«La liquidació de l’exercici 2017 de la participació de l’Ajuntament de València en els tributs de l’Estat ha tingut un efecte negatiu a conseqüència del canvi de calendari en la gestió de l’IVA», ha afegit Ribó. Segons els càlculs del Consistori, eixa manca econòmica se situa al voltant dels 7 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

Informacion coronavirus