25n
25N
25N

Ribó demana "lentitud i tranquil·litat" per a reduir restriccions i advoca per la vacunació massiva enfront del virus

Ribó demana "lentitud i tranquil·litat" per a reduir restriccions i advoca per la vacunació massiva enfront del virus
09/02/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dimarts “lentitud” i “tranquil·litat” per a reduir i eliminar les restriccions decretades amb la finalitat de frenar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19 i advocat per dur a terme una vacunació massiva per a frenar els contagis, a més d’apel·lar a la “responsabilitat de tots”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat d’altres representants de Compromís per a parlar de paper dels ajuntaments en la gestió dels fons europeus de recuperació postCovid, preguntat per si és partidari que continuen les restriccions sanitàries establides enfront de la pandèmia.

El primer edil ha assenyalat que una qüestió que cal tindre “clara” i en compte són les conseqüències de “voler acabar ràpidament amb les restriccions en les fases anteriors” i ha citat com “un exemple molt clar d’això” la idea de salvar el Nadal. “És clar, salvem el Nadal és un exemple molt clar d’això. Ens ha portat a això”, ha dit respecte a l’augment de contagis després d’aquestes festes.

El responsable municipal ha afirmat que s’alegra “moltíssim” que aquest siga “el primer dia” en què la incidència acumulada en 14 dies haja baixat dels mil casos per 100.000 habitants, una barrera que es va superar el passat 20 de gener, però ha subratllat que encara així “mil són una burrada”.

En aquest sentit, ha ressaltat que eixa és una xifra que “s’ha de baixar” i ha insistit a mantindre les mesures. Referent a això, ha dit que “si comparem, per exemple, amb les mesures que s’estan prenent en països molt civilitzats com Alemanya” no podem fer-nos “il·lusions”. “S’ha de baixar a poc a poc el tema”, ha manifestat.

Ribó ha indicat que “hi ha molta gent que està patint” les conseqüències econòmiques de les restriccions i ha citat entre ells “tots els bars i restaurants, que estan patint molt” però ha repetit la necessitat de mantenir mesures per a frenar la Covid-19.

“Soc conscient d’això i els haurem d’ajudar, però el que no podem fer ara és dir: ja ho hem arreglat i que tornar a tindre una altra situació semblant” d’augment de casos, ha plantejat l’alcalde de València.

“Per tant, lentitud, tranquil·litat, baixarem la pandèmia i, sobretot, vacunem massivament”, ha asseverat, al mateix temps que ha considerat que això és “fonamental per a poder dir que, d’una vegada per sempre, podem tindre una esperança i una tranquil·litat”.

ARRIBADA DELS REIS MAGS

Preguntat per l’acte d’arribada dels Reis Mags a València i per l’aglomeració de públic que va provocar i per si assumeix alguna responsabilitat per això i per la possibilitat que contribuïra a l’expansió de la pandèmia, Joan Ribó ha assenyalat que ja va reconéixer que el protocol s’havia “d’haver modificat” encara que ha descartat que tinga relació amb un augment de contagis.

“Els errors que hàgem pogut cometre, per descomptat, que els assumim i hem introduït rectificacions en això”, ha afirmat. Després d’això, respecte al succeït amb l’arribada dels Reis Mags ha afegit: “Jo no em preocuparia. Estic segur, que eixa no va ser la causa fonamental”.

“Lamente aquell no dia no haver tingut una càmera a dalt a l’Ajuntament per a poder gravar realment el que va passar. Jo vaig estar el diumenge veient determinades zones de la ciutat i si es fa un enregistrament en determinats moments, fa la sensació d’amuntegament. L’amuntegament el podria veure vosté aquest diumenge en moltes zones de la ciutat, una cosa semblant a conseqüència que la gent ix a passejar”, ha agregat.

“CAUSA FONAMENTAL”

Ribó ha considerat que “la causa fonamental” de l’augment dels casos de la Covid-19 després del Nadal “està perfectament delimitada, amb dades del Big Data de l’augment de la mobilitat que es va produir a conseqüència” d’eixes festes.

“Es podria haver fet d’una altra manera. Determinades zones, Canàries per exemple, ho han fet d’una altra manera i els resultats han sigut diferents. El tema és ací. És una responsabilitat de tots”, ha asseverat el primer edil.

“No ens sentim en absolut responsables de l’augment perquè, entre altres coses, l’augment no va ser a la ciutat de València” sinó, “per desgràcia, en tota la Comunitat Valenciana i li assegure que no estava ací la nit de Reis”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =