25n
25N
25N

Ribó veu "una tempestat en un got d'aigua" la plantada de Gómez i marca com a "prioritat" un "govern de progrés"

Assegura que va convocar la candidata del PSPV “amb el mateix caràcter” institucional que a la resta i no per a “conformar govern”

E.P

Ribó veu "una tempestat en un got d'aigua" la plantada de Gómez i marca com a "prioritat" un "govern de progrés"
30/05/2019 -

L’alcalde de València en funcions i nou primer edil de la ciutat per Compromís a partir del 26M, Joan Ribó, ha considerat aquest dijous “una tempestat en un got d’aigua” la decisió de la candidata del PSPV a l’Alcaldia i regidora en funcions, Sandra Gómez, de no acudir a la reunió a la qual l’havia convocat dins de la ronda d’entrevistes que ha programat amb els candidats de les formacions que han obtingut representació en el consistori per a donar-los la benvinguda i parlar de la seua constitució.

Així mateix, Ribó ha destacat que per a ell i Compromís és una “prioritat” formar a València “un govern de progrés” per a la pròxima legislatura i impulsar la segona edició del Govern de la Nau, l’executiu d’esquerres que ha dirigit la ciutat en l’últim mandat. Per açò, ha indicat que s’ha de començar a treballar en el “programa comú” sobre el qual s’assenteix eixe govern.

En aquesta ocasió, es planteja que eixe executiu estiga integrat per Compromís, la força més votada en la capital valenciana el 26M que ha passat de 9 a deu edils, i PSPV, el tercer partit en vots amb un augment de 5 a 7 regidors. En la legislatura anterior, l’executiu progressista de València ho conformava al costat d’aquestes dos formacions València en Comú, la plataforma en la qual s’integrava Podem i que ha quedat sense representació municipal.

Joan Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la trobada amb María José Català, la primera de la ronda de contactes iniciada amb els caps de llista dels partits que tindran grup municipal en el següent mandat, preguntat per la decisió de la candidata socialista de no acudir a la convocatòria.

L’alcalde en funcions ha explicat que havia convocat Sandra Gómez “exactament amb el mateix caràcter” institucional amb el qual s’ha convocat a la resta de grup amb representació en l’Ajuntament a partir de les eleccions locals: PP, Cs i Vox. Així, ha detallat que la reunió no estava encaminada a iniciar els contactes per a conformar govern.

“No és una qüestió de començar a treballar un programa. És una qüestió institucional. Vull ressaltar el caràcter institucional exclusiu”, ha assenyalat Joan Ribó respecte a la ronda de contactes que ha iniciat aquest dijous i la prevista amb la responsable del PSPV.

“Crec que que hi ha hagut un error d’interpretació. Mai m’havia plantejat, i no tenia cap sentit plantejar-me, una reunió ja de conformar govern”, ha insistit el primer edil en funcions. Així, ha considerat que “pot ser” que Sandra Gómez “ho ha entès d’una altra manera” i ha restat importància al plante de la socialista. “No passa gens, això és una tempestat en un got d’aigua”, ha afirmat.

Respecte a la negociació per a conformar el pròxim executiu de la ciutat de València, Joan Ribó ha apuntat que això “no ho ha de fer l’alcalde” perquè eixe és un tema que han d’abordar els dos partits que ho integraran: Compromís i PSPV. “Començar a parlar del què, del com i del qui és una qüestió que ha de fer el meu partit amb el seu partit”, ha dit.

“COL·LECTIVAMENT”

“El programa no el va elaborar l’alcalde, es va elaborar col·lectivament. És una cosa en la qual cal posar-se a treballar però per descomptat no en Alcaldia, no l’alcalde sinó unes comissions de Compromís i comissions del Partit Socialista”, ha precisat en aquest sentit.

Ribó ha assegurat que aquest és un tema en el qual “se’n van a posar a treballar” les dos formacions en conte estiguen formades les comissions que han d’abordar-ho. “En el moment en el qual estiga acabada de nomenar demanarem que es convoque la reunió. No sé si serà hui o demà. En aquest moment no ho sé”, ha dit.

Després d’açò, preguntat per si per a ell i per a Compromís segueix sent una prioritat formar un govern progressista de coalició amb el PSPV, l’alcalde en funcions ha manifestat que sí i ha rebutjat que Compromís governe en solitari.

“He predicat i ho he dit reiteradament: el primer objectiu és formar un govern de progrés”, ha ressaltat el candidat de Compromís, que ha asseverat que açò “continua sent una prioritat” i ha exposat que per açò de deu “parlar d’un programa comú”.

“Per açò estem treballant. Si fem una coalició de govern haurem de presentar, com vam fer fa quatre anys, un programa comú. Per açò ens hem de posar a treballar. Per descomptat que és una prioritat”, ha insistit. Així, ha valorat la possibilitat d’unir forces en favor d’un govern progressista. “S’ulls veuen més que quatre i quatre més que dos. El continu dient”, ha insistit.

“QUÈ, COM, QUI”

D’altra banda, preguntat per si en l’estructura del nou govern municipal es planteja crear una vicealcaldía per a deixar-la en mans del PSPV, Joan Ribó ha reiterat que en la negociació corresponent s’ha de parlar primer del quin i després del com i del qui.

“Primer el què, que és un programa comú; després el com, l’organització i després el qui”, ha plantejat, al mateix temps que ha subratllat que eixe ordre ho respectarà d’una forma estricta”. “El què no és una cosa que decideix l’alcalde. És una cosa que decideix la meua organització. Per tant, d’això ara no puc parlar en absolut”, ha repetit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − un =