Ribó sobre la pena a Grau: "És greu veure que el que era vicealcalde fa quatre anys estiga condemnat a presó"

Destaca que l'Ajuntament no treballarà amb "empreses que utilitzen mecanismes no legals per a la contractació"

Guardar

Joan Ribó movilidad-4
Joan Ribó movilidad-4

L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha assenyalat aquest dijous, respecte a la pena de quatre anys de presó imposada al vicealcalde de la ciutat, Alfonso Grau, per acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència, que "és greu" veure que un dels màxims responsables del consistori "fa quatre anys, estiga condemnat" a presó.

Així mateix, el també candidat de Compromís a la reelecció ha lamentat que el nom de la capital valenciana isca de nou en els mitjans de comunicació no "per les coses positives" sinó per una circumstància com la citada. Al seu torn, el responsable municipal en funcions ha destacat que el consistori treballarà "perquè es retorne tots els diners" i ha subratllat que no treballarà amb "empreses que utilitzen mecanismes no legals per a la contractació".

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb el director de l'Oficina d'Informació de la FAO a Espanya, Enrique Yeves, preguntat per la condemna a penes que sumen quatre anys i dos dies de presó, així com dos anys i un dia de suspensió d'ocupació i càrrec públic, a Alfonso Grau.

"És greu veure que el que era vicealcalde d'aquest ajuntament fa quatre anys estiga condemnat a quatre anys de presó, la qual cosa vol dir que ha d'entrar a la presó. Em sembla que és una situació greu, una situació que hem de lamentar", ha plantejat Joan Ribó, que ha criticat que, "una altra vegada, València no ix per les coses positives sinó per coses determinades encara que siguen molt velles".

"Ho lamente. Ho lamente, sobretot, per la ciutat", ha agregat en aquest sentit. Després d'això, ha assegurat que el consistori treballarà perquè "es retorne tots els diners" que suposadament s'ha sostret de les arques municipals, tenint en compte que "sembla que hi ha indicadors que, d'alguna manera", indiquen que "pot estar vinculat amb temes de finançament no clar".

Joan Ribó ha subratllat que l'actual Ajuntament de València té "unes normes de contractació" que estableixen que "si hi haguera alguna empresa implicada directament" en assumptes com el que ha portat a la condemna a Grau no es podria treballar amb elles.

"Vull que quede clar. Això s'ha de deixar clar quan la sentència siga ferma. Nosaltres no volem treballar amb empreses que usen aquests mètodes a l'Ajuntament. Rebutgem qualsevol tipus de mecanisme de corrupció com el que s'ha plantejat", ha exposat en aqueix sentit.

En aquest punt, preguntat per si es referia al servei del Bus Turístic, gestionat per l'empresa Transvía Tours vinculada a Urbano Catalán, segons la sentència condemnatòria a Grau l'empresari que va regalar al vicealcalde el desembre de 2010 i el mateix mes de 2011 rellotges en atenció al càrrec públic que exercia i condemnat també a nou mesos i un dia de presó per un delicte continuat de suborn, Ribó ha respost que es refereix "a tots els serveis en els quals puga estar implicat".

NORMES ÈTIQUES

"Tots els serveis en els quals puga estar alguna empresa implicada en aquest tema" i "en el moment en el qual la sentència siga ferma", ha precisat a continuació l'alcalde en funcions, que ha reiterat que l'Ajuntament compta amb "unes normes de contractació ètiques que impedeixen arribar a acords amb empreses d'aquest tipus".

Joan Ribó ha ressaltat que aqueixes normes es compliran perquè es vol "deixar clar a les empreses que si utilitzen mecanismes no legals, fraudulents per a la contractació, l'Ajuntament de València no contractarà amb elles".

"És una norma que ens volem posar, que ens posem a nosaltres mateixos. Volem enviar un senyal quant a la contractació ètica. Hi ha contractacions ètiques i unes altres que no ho són. Volem que quede clar aqueix tema", ha insistit.

Arxivat a:

Destacats