25n
25N
25N

Ribó sobre els aturs convocats en EMT: "La situació és complicada. No tenim la màquina de fer diners"

Ribó sobre els aturs convocats en EMT: "La situació és complicada. No tenim la màquina de fer diners"
10/09/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dijous respecte als aturs convocats pels treballadors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) a partir del 15 de setembre, que la situació de la companyia “és complicada” pel que respecta a l’àmbit econòmic i ha assenyalat als empleats que en el consistori no es té “la màquina de fer diners”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar el programa municipal ‘Reviure’ de reforma i lloguer d’habitatge buit en la capital valenciana, preguntat pels aturs convocats en l’EMT per a reclamar la ratificació del preacord de conveni signat el mes de març passat pel Consell d’Administració de la companyia, entre altres coses.

“La situació de l’EMT en aquest moment des del punt de vista econòmic és complexa. Es va demanar un crèdit de 27 milions d’euros per a poder satisfer la situació de crisi econòmica, en els transports de tota Espanya a conseqüència de la pandèmia de la Covid”, ha exposat el primer edil, que ha destacat la baixada d’ingressos i de passatgers per aquesta circumstància sanitària.

Després d’això, ha dit “a tots els treballadors que la situació de l’EMT és complicada”. “A l’Ajuntament de València no tenim la màquina de fer diners”, ha agregat.

Preguntat per les crítiques d’alguns empleats que diuen que el consistori no té diners per a ells però sí per a jardineres, Joan Ribó ha parlat de la necessitat de comptar amb aquests elements de mobiliari urbà per a reorganitzar zones de la ciutat i garantir l’augment d’espais per als vianants coincidint amb la pandèmia.

“És molt important en aquests moments augmentar la superfície d’espai públic dedicada a les persones. Aquesta és una qüestió claríssima que passa ací, a Nova York o a Amsterdam. És normal treballar per a augmentar la superfície de la plaça de l’Ajuntament, de Sant Agustí i de Pérez Galdós. No podem plantar arbres ací i posarem jardineres”, ha explicat el responsable municipal. Joan Ribó ha agregat que el consistori no demana “dedicar tots els recursos a l’Empresa Municipal de Transports”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 15 =