25n
25N
25N

Ribó sobre tancar Madrid: "És una possibilitat però la decisió la deixe als epidemiòlegs"

Ribó sobre tancar Madrid: "És una possibilitat però la decisió la deixe als epidemiòlegs"
13/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat aquest divendres que la proposta de tancar Madrid per a evitar la propagació del coronavirus és “una possibilitat” tenint en compte que “hi ha països que han arreglat” la situació de crisi que tenien per aquesta pandèmia “prenent mesures molt dràstiques”. No obstant això, ha ressaltat que eixe tipus de decisions les deixa en mans dels “epidemiòlegs”, per ser els experts en la matèria, i ha apuntat que ell no té “capacitat d’analitzar temes a escala estatal”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera preguntat per la proposta feta per membres de Compromís –la coalició a la qual pertany, com el senador Carles Mulet i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera– de tancar Madrid per a evitar que s’estenga el coronavirus.

El primer edil s’ha pronunciat d’aquesta manera en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació després de presidir la reunió celebrada aquesta jornada en el consistori entre responsables municipals i representants dels agents econòmics de la ciutat per a parlar de les conseqüències de la crisi del coronavirus i de l’ajornament de les Falles per aquesta circumstància.

“És una possibilitat. Hi ha països que han arreglat això prenent mesures molt dràstiques”, ha respost Joan Ribó, que s’ha referit així al “cas de la Xina o de Corea”, on “estan funcionant les coses bé després de preses mesurades d’aquest tipus”. Així mateix, ha comentat que “a Espanya ja s’han pres mesures” similars en poblacions com la d’Igualada, a Catalunya, i ha reiterat que el tancament d’un territori és “una possibilitat que hi ha”.

Malgrat aquestes consideracions, l’alcalde de València ha manifestat que ell no té capacitat per a analitzar assumptes que afecten competències estatals i s’ha remés a les decisions dels experts sanitaris.

“TINC MOLTA FAENA ACÍ”

“Jo no tinc capacitat d’analitzar temes a escala estatal. Tinc molta faena ací”, ha afirmat el responsable municipal, després del que ha asseverat: “La decisió la deixe als epidemiòlegs”.

Ribó ha agregat que “en aquest moment és clar que la gràfica de persones afectades a Madrid és diferents de la de València”, on el nombre de malalts és menor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =