25n
25N
25N

Ribó destaca la necessària visibilitat de l'accident de metro de València

Ribó destaca la necessària visibilitat de l'accident de metro de València
25/05/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha rebut en l’Alcaldia a Cristina Durán i Miguel Ángel Giner Bou, coautors del còmic El dia 3 que recrea allò que va ocórrer al voltant de l’accident de Metrovalència en el qual van perdre la vida 43 persones. Aquest còmic, inspirat en un llibre de la periodista Laura Ballester, va obtenir el passat mes de febrer el Premi Ciutat de Palma.

“Crec que aquest treball sobre l’accident de Metrovalència corrobora i posa de manifest la barbaritat que va passar, la falta de previsió que va haver-hi, i també tot l’esforç que van fer, d’una manera quasi malaltissa, per ocultar el que havia ocorregut», ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de rebre en el seu despatx Cristina Durán i Miguel Ángel Giner Bou, autors del còmic El dia 3, inspirat en el llibre ‘Lluitar contra l’oblit’, l’autora del qual, la periodista Laura Ballester, també ha sigut rebuda en l’Alcaldia per la primera autoritat de la ciutat.

Cristina Durán i Miguel Ángel Giner li han lliurat a l’alcalde un exemplar dedicat d’El dia 3 i un altre de Vicent Blasco Ibáñez, una vida apassionant, una obra anterior d’aquests autors valencians la labor dels quals ha elogiat Joan Ribó. «És molt important la faena dels professionals que estan treballant en el món del còmic, que a València són moltes i molt bones, i des de l’Ajuntament estem molt contents de poder-los visibilitzar i poder-los ajudar, perquè el còmic ha sigut sempre una eina important, un mitjà d’expressió potent que arriba a persones de totes les edats, que l’Ajuntament no havia treballat conjuntament fins fa poc», ha assegurat Ribó.

La il·lustradora Cristina Durán, per la seua banda, ha assenyalat que «encara que ja existeixen el llibre de Laura Ballester, Lluitar contra l’oblit, en el qual ens hem basat, el documental L’estratègia del silenci o la web ‘0 responsables’, pensem que com més es parle del tema, millor. Ens hem adonat que encara hi ha molta gent que no coneix exactament el que va ocórrer, i l’objectiu del còmic és donar-ho a conéixer i que no torne a passar un accident així, i que si passara no es faça una gestió tan nefasta com la que es va fer».

Durán i Giner han agraït a Joan Ribó i a l’Ajuntament que «per fi faça cas a un mitjà com el còmic, perquè pensem que és un mitjà de comunicació i difusió importantíssima. Hem volgut portar-li- el nostre a l’alcalde perquè ell va ser un dels quals des de l’oposició més va estar lluitant perquè s’aclariren els fets de l’accident de Metrovalència i, com a més ix en el còmic, ens semblava bonic lliurar-li’l i contribuir a donar-li més visibilitat a aquest assumpte».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

CCCC
torrent