caixa popular

Ribó: 'Des de la creativitat i la innovació, els sectors tradicionals han eixit d'una de les pitjors crisis'

Ribó: 'Des de la creativitat i la innovació, els sectors tradicionals han eixit d'una de les pitjors crisis'
19/09/2017 -

L’alcalde de València i president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, ha participat aquest matí en l’acte d’obertura de la Fira Hàbitat València 2017, que celebra la seua 53a edició en les instal·lacions de Fira València, amb la presència de 85 països i 404 expositors. Ribó ha subratllat l’esforç de recuperació que han efectuat els sectors tradicionals de l’economia valenciana per a superar la crisi econòmica dels últims anys.

“La celebració d’aquesta fira de manera independent altra vegada, juntament amb la Fira de la Il·luminació i el Saló de Joves Talents en Disseny, és la prova de la recuperació de la indústria del moble, que reflecteix l’esperit de superació que caracteritza els valencians i valencianes”, ha afirmat l’alcalde de València durant la seua intervenció en l’acte d’obertura. Ribó ha destacat els elements que han definit aquest impuls de recuperació: “La creativitat, la innovació i la internacionalització dels sectors tradicionals del país, que han permés eixir d’una de les pitjors crisis dels darrers anys”.

De fet, ha subratllat l’alcalde, “la creació d’ocupació en el sector industrial valencià és la més alta en l’àmbit estatal, tant en termes absoluts com relatius”, la qual cosa ha qualificat de “bona notícia, ja que parlem de llocs de treball estables i de qualitat”.

L’acte d’obertura de la fira Hàbitat València 2017 ha estat presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i ha comptat també amb la participació del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent. Aquesta gran cita monogràfica entorn del moble, la il·luminació i la decoració es prolongarà fins divendres que ve, en una edició que triplica la grandària de la cita de l’any anterior, i que torna a les seues tradicionals dates de setembre amb una major dimensió de l’oferta.

L’alcalde ha destacat la importància estratègica de Fira València, que enguany ha commemorat el seu centenari al servici dels sectors productius valencians. “Durant aquests 100 anys d’història, Fira València ha sigut el millor aparador dels productes que produïm a la nostra Comunitat”, ha assegurat l’alcalde, “però, al mateix temps, la seua activitat repercuteix en tota la ciutat i comarques de l’entorn”. De fet, durant aquesta setmana seran nombrosos els operaris que treballaran en les tasques de muntatge i desmuntatge dels 404 expositors, les empreses de fusteria, de publicitat, de transport, de relacions públiques, hotels, restaurants, taxis… que es beneficiaran de manera indirecta de la convocatòria firal.

“Aquestes són les raons”, ha conclòs l’alcalde, Joan Ribó, “per les quals des de la Generalitat Valenciana, Fira València i l’Ajuntament de València estem treballant perquè aquesta institució puga assolir objectius més ambiciosos, sempre des de la màxima transparència, el bon govern i la seguretat jurídica.”

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que Hàbitat València 2017, posa de relleu “el renaixement no solament de la fira del moble sinó del sector. Aquest sector necessita referències, i València és la referència, l’aparador internacional del moble espanyol”. De fet, el president ha recordat que la Comunitat Valenciana és la primera autonomia en ocupació en aquest sector, la segona en producció i exportació i la tercera en nombre d’empreses. Només en 2016 les exportacions del sector han representat 474 milions d’euros.

Finalment, el president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana, Cierval, José Vicente González, ha assegurat que “tots els indicis ens condueixen a pensar que Hàbitat València 2017 serà una fira que recordarem històricament: hi ha una superfície d’exposició tres vegades superior a la de l’any passat, la qual cosa és un símptoma que el sector se l’ha pres seriosament”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats