Ribó s'entrevista amb el nou director de la FAO en el marc de la cimera del clima COP 25

Ribó i Qu Dongyu aborden el paper protagonista del CEMAS de València per a implicar les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris urbans sostenibles

Guardar

ribo-reunio
ribo-reunio

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit esta vesprada amb el nou director general de la FAO, Qu Dongyu, en l'estand que l'organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació té en la cimera del Clima de Madrid (COP 25), on demà intervé l'alcalde de València. En esta trobada Ribó i Qu Dongyu han abordat el paper protagonista de València i del CEMAS per a implicar les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris urbans sostenibles i capitalitzar els grans valors de la FAO a les ciutats.

L'alcalde Joan Ribó ha detallat a Qu Dongyu el treball que des del Centre Mundial per a l'Alimentació Sostenible (CEMAS) es duu a terme a la nostra ciutat per a desenvolupar eines que servisquen per a implicar les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris urbans sostenibles. Una tasca que “València està en condicions d'escometre des de la seua condició d'única ciutat al món en la qual s'ha creat un centre d’àmbit global per a l'alimentació sostenible de la mà de FAO i assumint les seues estratègies, valors i objectius”.

L'alcalde ha comentat amb el seu interlocutor la tasca realitzada des de València en els últims anys per a implicar altres ciutats de tot el món perquè assumisquen els objectius impulsats per Nacions Unides i FAO. “Un treball que arranca amb la Cimera de Ciutats celebrada a la nostra ciutat coincidint amb la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible en 2017 i entre les característiques del qual destaca la vocació d’utilitat perquè altres urbs de tot el món assumisquen eixos processos, objectius i projecció de futur que afavoreix FAO en l'àmbit de l'alimentació sostenible”, ha explicat l’alcalde.

En entre els assumptes tractats en esta trobada celebrada en la denominada Zona Blava de la cimera Cop25, ha tingut un especial protagonisme la recent declaració per part de la FAO del regadiu històric de l'horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM).

“Una declaració que legitima i avala la protecció de l'alimentació de quilòmetre zero, amb un interès i peculiaritat especial per a l'organització de Nacionals Unides pel fet que afecta un territori, l'horta de València, annex a una gran ciutat, la qual cosa li confereix major interès i rellevància” en l’objectiu que les ciutats compten amb sistemes alimentari urbans sostenibles, a més de reforçar la condició de València com a epicentre de la dieta mediterrània que preconitza i impulsa la FAO.

Arxivat a:

Destacats