25n
25N
25N

Ribó es compromet a buscar solucions per a Fira València i rebutja les "amenaces de fallida"

Ribó es compromet a buscar solucions per a Fira València i rebutja les "amenaces de fallida"
30/07/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha compromés aquest dijous a buscar solucions per a la situació econòmica “complicada” que travessa Fira València després de la paralització dels últims mesos i ha rebutjat les “amenaces de fallida” en plena crisi: “Volem que tinga una eixida i seguisca com la finestra de la indústria valenciana”.

Així ho ha defensat en el ple de juliol abans de l’aprovació d’una moció alternativa presentada per l’equip de govern (Compromís-PSPV) en lloc de la comissió que demanava el PP. L’Ajuntament garanteix així que no hi haurà “cap mena de crebant patrimonial” en el procés de reestructuració.

També es compromet a estudiar la proposta de la Generalitat d’una permuta dels solars municipals de la fira per actius de titularitat autonòmica, com ja va avançar Ribó fa unes setmanes. La intenció és donar eixida al deute milionari substituint la condició del protocol signat en 2017 de fer una concessió gratuïta dels seus béns en un termini màxim de 75 anys.

La postura de l’Ajuntament es basa en el fet que València no té competències en fires, amb la condició que l’operació no supose cap pèrdua patrimonial fruit de les valoracions de terrenys i béns de la possible permuta.

En aquest context, el PP volia iniciar una comissió per a analitzar la situació del recinte i que València no perda la seua vinculació perquè “suposaria una pèrdua de patrimoni sense precedents”, exigint a Ribó (Compromís) que “no entregue a la Generalitat el sòl i la concessió de Fira València”.

Ribó, també president del patronat, ha tornat a exposar la situació de Fira i el seu greu endeutament “producte de la megalomania i la corrupció de governs anteriors”, per a insistir que no permetrà “cap pèrdua”.

Com a balanç, ha recordat que porta anys analitzant l’estat de Fira des de l’ampliació “desmesurada” en el 2000 que va costar 600 milions. “La Generalitat ha hagut de fer front a les despeses del préstec des de la primera quota”, ha recalcat, per a augurar que li costarà més de mil milions en sumar els interessos i reconéixer que “no és fàcil”.

Sí ha posat en valor que Fira València va aconseguir beneficis en 2019, després d’acumular resultats negatius des de 2007, encara que la situació ha donat la volta per la pandèmia. “L’estàvem arreglant”, ha lamentat, i ha instat que seguisca com a finestra de la indústria valenciana.

EL PP REBUTJA QUALSEVOL PERMUTA

La portaveu del PP, Mª José Catalá, ha advertit que “Ribó hauria accedit a una permuta pels terrenys”, alguna cosa que veu inviable i incomprensible després de formar part de la institució durant els últims cent anys. “Com es pot permutar, com pretén renunciar a aqueix valor patrimonial?”, s’ha preguntat, com tampoc entendria que l’alcalde de Madrid isquera d’Ifema.

“No he signat cap paper”, ha resolt Ribó, per a posar l’accent que Fira no va estar “aïllada de les corrupteles del PP ” en l’anterior Consell, i preguntar a la ‘popular’ si “es recorda de Gürtel, Orange Market o Trasgos” de l’etapa quan era consellera i alcaldessa de Torrent.

De la resta de l’oposició, Cs reclama estabilitat per al futur del recinte i veu convenient la comissió que exigia el PP, mentre Vox cree que al govern del Rialto “no es preocupa de fomentar els models de negoci, les inversions i el patrimoni municipal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =

museo prehistoria