25n
25N
25N

Ribó dona el seu suport a la candidatura de València per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022

Ribó dona el seu suport a la candidatura de València per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022
17/12/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest matí en l’acte de presentació oficial de la candidatura de València per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022. «La nostra ciutat és, entre molts factors, fruit de més d’un segle de disseny urbanístic, industrial, arquitectònic, artístic i de producte», ha afirmat Ribó, que ha reiterat el suport de l’Ajuntament a una iniciativa d’«esforç, creativitat i innovació» que aporte a la ciutat i la ciutadania «autoestima, benestar, prestigi, valor afegit i projecció nacional i internacional».

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que «el suport de l’Ajuntament a aquesta candidatura va en la línia de l’esforç iniciat pel Govern de la Nau fa més de tres anys i mig per a ressaltar els valors d’esforç, treball, creativitat i innovació, lligats amb la ciutat i que generen autoestima i benestar a la ciutadania»

En aquesta presentació, que ha tingut lloc en l’edifici de La Base, en la Marina de València, han intervingut també tres dels integrants de l’associació València Capital del Disseny, promotora d’aquesta iniciativa: Marisa Gallent, la seua presidenta; i els directors estratègics del projecte, Xavier Calvo i Pau Rausell. En representació de l’Ajuntament han assistit els regidors Carlos Galiana, Sergi Campillo, Eusebió Monzó i Beatriz Simón, junt amb una àmplia representació del món del disseny i de les empreses valencianes que donen suport a aquesta candidatura que, a més de l’Ajuntament, impulsen la Generalitat, Fira València i la Marina de València.

«València mereix ser Capital Mundial del Disseny», ha afirmat Ribó. «Comptem amb l’aval històric de més d’un segle de desenvolupament del disseny, amb cartellistes, dibuixants, publicitaris, il·lustradors, dissenyadors gràfics i industrials, urbanistes de la labor dels quals és fruit una ciutat amb un protagonisme creixent del disseny en totes les seues formes i varietats, com a element estratègic en el desenvolupament econòmic, social i cultural de la ciutat», ha afegit.

«Espentem aquesta candidatura amb l’atractiu d’una ciutat que aposta pel talent innovador, la sostenibilitat, el desenvolupament i la inclusió», ha afirmat Ribó abans de recordar que el Govern de la Nau «ha apostat pel disseny i la seua professionalització en la cartelleria municipal, la senyalística, en els nostres museus, als nostres parcs -com el Parc Central que hui obri les seues portes-, en la nostra imatge corporativa i per a afavorir que el talent que dóna suport al diàleg i la comunicació».

MOTOR D’INNOVACIÓ URBANA

«És una candidatura mediterrània i valenciana que vol demostrar al món la nostra capacitat», ha dit l’alcalde, que ha destacat la importància del disseny com a «potencial per a valorar la ciutat i mostrar-la a la resta del món». «Este projecte està a l’altura d’una ciutat que percep el disseny amb una passió creixent, com un motor d’innovació urbana i com a imatge de marca d’una ciutat pròspera, inclusiva, creativa i sostenible», ha recalcat.

Anteriorment, Xavi Calvo ha ressaltat els valors d’una candidatura que compta amb el suport d’«una representació institucional, empresarial, social, tan plural que demostra que ha arribat el moment de donar a conéixer tot el que som capaços, com podem canviar una ciutat des del disseny com a motor i eina de transformació».

Marisa Gallent ha insistit en l’«ús eficient del disseny» i ha explicat l’itinerari a partir de la presentació de la candidatura abans del mes de març pròxim. «El juny del 2019 l’Organització Mundial del Disseny donarà a conéixer quines són les ciutats candidates, que seran visitades al juliol pel comité de selecció. Al setembre es farà l’avaluació i a l’octubre es donarà a conéixer la ciutat que serà Capital Mundial del Disseny en 2022, i que esperem que siga València». Gallent ha dit que València és una ciutat «amable, magnètica i interessant», en la qual «el disseny, de gran fortalesa, revitalitza l’entorn urbà i aporta beneficis a la societat».

Pau Rausell s’ha referit a la importància econòmica del disseny com a sector productiu «que genera el 13% del PIB valencià i ocupa l’11,9% de la població». Ha posat La Marina de València com a exemple del «procés d’implementació de tècniques de disseny major d’Europa», i ha puntualitzat que «la Capitalitat Mundial del Disseny per a València no és un esdeveniment, sinó que estem generant un prototip que tracta de transformar la realitat urbana, i l’objectiu de la qual és millorar el benestar i la felicitat de la ciutadania».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tres =

CCCC
torrent