25n
25N
25N

Ribó exigeix el repartiment equitatiu dels recursos de l'Estat

Ribó exigeix el repartiment equitatiu dels recursos de l'Estat
18/02/2017 -

Ribó ha defensat la necessitat de reformar la normativa en matèria de finançament públic durant la seua intervenció en el plenari de conclusions de les Jornades Municipalistes que es desenvolupen en el Palau de Congressos de València. La sessió, coordinada pel catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat d’Oviedo, Javier Suárez Pandiello, ha comptat també amb la participació del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i del regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Madrid, Carlos Sánchez Mato, que han defensat també la proposta.

Tal com ha denunciat l’alcalde Ribó, “l’agenda política de la trajectòria democràtica del nostre país mai ha afrontat d’una manera seriosa i rigorosa el problema del finançament local. Els mateixos problemes històrics en l’entorn local continuen hui presents i agreujats pel context negatiu de la crisi financera internacional i les tensions en els comptes públics, però també la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera amb tres regles fiscals que algú s’ha obstinat que apareguen com a ‘sagrades’: la no superació d’un topall de dèficit públic, la no superació d’un límit de deute i el respecte a la regla de despesa”.

Segons Ribó, aquestes tres regles “han contribuït a agreujar la situació encara més”, especialment perquè “inexplicablement, l’última impedeix -a pesar que hi haja superàvit en un ajuntament- dedicar eixe saldo positiu a la despesa social o mesures per a generar ocupació, ja que s’ha d’usar per a amortitzar deute”.

Per açò, l’alcalde ha assegurat que el “repte principal ha de ser distribuir de manera equitativa els recursos de l’Estat entre els seus diferents nivells de govern, d’acord amb els servicis que cadascun presta efectivament. Un repte que dista d’haver-se superat”.

Davant dels assistents al plenari de conclusions, Joan Ribó ha recordat que els ajuntaments són “bons complidors”, pel que exigeixen “una normativa concorde a eixe bon comportament, i poder dedicar el superàvit a plans d’ocupació, despesa social, inversions. En definitiva”, ha afirmat, “en favor de la ciutadania i no d’altres institucions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =