25n
25N
25N

Ribó respecte l'EMT: "Cap familiar meu ha cobrat o emés cap factura"

Ribó respecte l'EMT: "Cap familiar meu ha cobrat o emés cap factura"
21/11/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha desvinculat de nou aquest dijous al seu cunyat, soci del bufet Proveïments Advocats, de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i ha reiterat, de manera “clara i rotunda” que “cap familiar” seu ha cobrat d’aquesta companyia ni li ha emés factures per serveis prestats.

“El que dic i ho reitere és que cap familiar meu ha cobrat res de l’EMT ni ha emés cap factura per cap servei a l’EMT. És una cosa que reitere d’una manera clara i rotunda”, ha afirmat Ribó.

El primer edil s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar davant l’Ajuntament la taula instal·lada per afectats d’espina bífida, preguntat per les acusacions del grup municipal del PP, que l’acusa d’haver mentit en l’últim ple ordinari per dir que no hi havia vinculació entre el secretari assessor del consell assessor de l’EMT, que va deixar aquest dimecres el seu càrrec, i el seu cunyat.

“Cap familiar meu ha cobrat ni de l’Ajuntament ni de l’EMT per cap servei ni ha emés cap factura”, ha repetit l’alcalde. Després d’això, ha afirmat que això és alguna cosa que “no pot dir tothom” perquè “hi ha partits que han nomenat a una germana com a assessora”, en al·lusió a la portaveu del PP, María José Català i al nomenament de la seua germana com a assessora d’aquest grup municipal.

“En aquest Ajuntament hi ha una assessora que cobra mensualment que és germana de la portaveu del PP. Això sí que és ‘enchufismo'”, ha agregat Joan Ribó preguntat també per crítiques de l’oposició en el consistori que apunten que l’EMT ha sigut una “agència de col·locació” i de “enchufismo”.

“Responc el que he dit abans. Si cap familiar meu ha cobrat ni ha fet cap treball això del ‘enchufismo¡ només es pot intentar amb això que tots som iguals”, ha manifestat el primer edil. Així mateix, preguntat per si manté la idea que el seu cunyat no ha sigut ni és soci de la signatura SMT, vinculada al dimitit secretari assessor de l’EMT, ha insistit en la “idea” que “cap familiar” seu “ha cobrat ni ha emés cap factura de l’EMT”. “El meu cunyat no”, ha exposat.

“Reitere el que vaig dir”, ha apuntat, al mateix temps que ha assenyalat que no entra en “les relacions de socis d’empreses” i ha dit que aqueix “no és un assumpte” seu ni que li interesse “massa”. “El que reiterat és que cap familiar meu ha cobrat, cosa que no poden fer tots els partits”. “Algun partit té una assessora germana –de la portaveu–, que cobra tots els mesos de l’Ajuntament”, ha insistit.

“PER MOTIUS PERSONALS”

Així mateix, respecte a si considera que s’han de produir més dimissions en l’Empresa Municipal de Transports a més de la del secretari del consell d’administració, Joan Ribó ha assegurat que aquesta s’ha produït “per motius personals” i ha defensat la manera en el qual aquest assessor va ser nomenat.

“El que he de dir és que s’ha produït una dimissió per motius personals. Aquesta persona va estar contractada, com està acreditat per un informe de l’advocacia de l’Ajuntament, d’una forma absolutament legal com havien estat –sent– contractats –els secretaris del consell– des de 1991 per part del PP”, ha declarat.

Ribó ha exposat després d’això que la intenció del consistori és, com es va acordar recentment en sessió plenària, canviar aquesta manera de designació dels secretaris de l’EMT perquè el càrrec l’exercisquen “un alt funcionari”.

“Treballarem perquè la secretaria, no la secretaria assessoria, la secretaria exclusivament, siga gestionada per un alt funcionari de l’Ajuntament, com es va fer fa uns anys en Mercavalencia, que va passar a un secretari municipal”, ha manifestat.

NOU PLE EXTRAORDINARI

D’altra banda, preguntat per la data en la qual convocarà el ple extraordinari que a instàncies del PP sol·licitarà l’oposició perquè parle de la relació del seu cunyat amb el qual ha sigut secretari assessor del consell d’administració de l’EMT, Ribó ha indicat que per a això deu primer rebre aqueixa sol·licitud i ha afirmat que això no s’ha produït encara.

No obstant això, l’alcalde de València ha ressaltat que quan li arribe la petició convocarà la sessió perquè sol·licitar-la és un “dret” dels grups de l’oposició.

“Per a convocar un ple primer s’ha de demanar que es convoque el ple. Aquest matí no s’havia demanat. Jo convocaré els plens que oficialment es demanen per part de l’oposició. L’oposició té dret a convocar tres plens extraordinaris a l’any amb un terç de les signatures. Aquest matí no havien arribat, quan arriben tinc quinze dies per a convocar-ho. Ho estudiaré en el seu moment”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 6 =

CCCC
activem alfafar