25n
25N
25N

Ribó reivindica la necessitat d'unes pensions dignes

Ribó reivindica la necessitat d'unes pensions dignes
07/11/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dijous la necessitat que el sistema de rendes per a jubilats i pensionistes «establisca i garantisca unes pensions dignes, per a poder viure d’una manera digna». Ribó s’ha reunit aquest matí a l’Ajuntament amb una delegació de la Unió Democràtica de Pensionistes (Federació Provincial d’Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats-UDP València), encapçalada pel seu president, Diego Alcázar.

Tal com ha subratllat el primer edil, «Espanya és un dels països amb més esperança de vida de tot el món i alhora és un dels països amb menys nivell de natalitat, la qual cosa suposa que la piràmide de població està canviant d’una forma notable». Per això, ha assenyalat la importància que des de les administracions, especialment l’estatal, que és la competent en la matèria, s’aborde la qüestió des de la importància que revist, atés que incideix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment d’aquella amb menor poder adquisitiu i amb més necessitats assistencials.

«La gent major ha de tindre la possibilitat de viure d’una manera digna, i per a això ha d’haver-hi pensions dignes», ha reiterat Ribó, qui ha recordat que, malgrat que no és un assumpte de competència municipal, sí que acaba recaient sobre els ajuntaments bona part de l’atenció a les persones majors i pensionistes (atenció a persones que viuen a soles, activitats de socialització en els centres de majors…), acompanyament de persones amb capacitats minvades…

«I també cal abordar els temes sanitaris, de prescripció i presa de medicaments, cura de persones aïllades, o que necessiten ajuda en la seua vida quotidiana, accés a residències, i altres aspectes com l’alimentació o la mobilitat, la seua presència en la societat i l’accés a la cultura i les activitats ciutadanes». L’alcalde ha assenyalat que el Govern Municipal, la prioritat del qual «rescatar a les persones, està treballant d’una manera clara en aquest camp, amb diferents ajudes socials, atenció domiciliària, acompanyament i programes de socialització, entre altres… i la principal reivindicació és que són necessàries unes pensions dignes: és un assumpte imprescindible, i cal canviar la perspectiva general d’abordar l’assumpte».

En semblants termes s’ha manifestat el president de la Federació Provincial d’Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats d’UDP València, Diego Alcázar, qui ha recordat que actualment, les persones majors sumen més de 10 milions, entre jubilats i pensionistes, en tot el territori estatal.

REUNIÓ AMB LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS GITANES

Posteriorment, l’alcalde Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha rebut el president de la Federació Autonòmica d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA-CV), Francisco Santiago, amb qui ha abordat diverses qüestions relacionades amb el col·lectiu gitano a València. “La cultura gitana és també cultura pròpia de tot el poble valencià, i l’hem de fer valdre”, ha dit l’alcalde.

L’Ajuntament de València, a més, disposa d’un programa específic, denominat Programa de Desenvolupament del Poble Gitano, l’objectiu del qual es dirigeix a fer efectiva la igualtat d’oportunitats de la població gitana en relació amb el seu accés a la formació i l’ocupació, de manera que aquesta normalització permeta la seua inserció plena en la societat. El programa es desenvolupa a través del Programa «Accedir», que desenvolupa la Fundació del Secretariat Gitano.

El programa inclou aspectes com l’alfabetització d’adults, aprenentatge d’organització familiar, ensenyaments d’activitats prelaborals, i acompanyament en activitats de tipus cultural, social i esportiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − tres =

ccccinema
activem alfafar