25n
Orgull
Orgull

Ribó reitera que la solució als accessos al Port passa "necessàriament" pel ferroviari

Ribó reitera que la solució als accessos al Port passa "necessàriament" pel ferroviari
03/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dimarts que la solució als accessos al Port de la ciutat passa “necessàriament” per un ferroviari que “conjumine l’increment en la capacitat productiva del Port i preserve la qualitat de vida en els barris i la protecció ambiental”.

“És el que mereix València, tal com tenen els ports més potents del món en ple segle XXI”, ha assenyalat el primer edil, segons les declaracions facilitades pel consistori, després de les sengles reunions que han mantingut la portaveu del grup municipal del PP, María José Catalá, i el síndic de Cs, Fernando Giner, amb el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez.

“L’Ajuntament de València ha de defensar la dinamització econòmica de la ciutat i al mateix temps als seus barris. En definitiva, defensar els interessos de la ciutat”, ha argumentat Ribó, qui ha insistit que aposta per una “solució ferroviària en connexió amb el Corredor Mediterrani, vertadera punta de llança per a la projecció de l’economia valenciana”.

En relació a les crítiques de Giner, que ha acusat Compromís d’utilitzar el Port de la ciutat “com a cortina de fum per a ocultar el greu problema que té amb la contaminació de les aigües de les nostres platges”, Ribó ha qualificat de “com menys paradoxal” que es diga aquesta afirmació quan Cs “va sol·licitar un informe tècnic independent que assegura que la qualitat de l’aigua a València és excel·lent”.

No obstant això, veu “més sentit” a la petició de Giner que a la reclamació del PP, que considera que no es pot “renunciar a la posada en marxa de noves infraestructures com l’ampliació i l’accés nord al port, perquè ens quedaríem ressagats respecte a la resta de ciutats portuàries que atrauran noves inversions cap a elles”.

“Almenys Giner ha demanat el projecte d’Accés Nord de l’Autoritat Portuària per a poder valorar-lo. En canvi, el PP es plega sense qüestionar res als interessos d’alguna gran empresa sense pensar en la qualitat de vida dels nostres barris i, en general, de la ciutat de València”, ha criticat.

Així, Ribó ha reclamat que “pel bé de la ciutat, pel futur dels nostres veïns i veïnes, per les oportunitats que s’obriran per al port i les nostres empreses, València reclama la inversió necessària en els accessos ferroviaris al port de València”. “I agilitar al mateix temps una infraestructura fonamental per a la ciutat com és l’eix passant ferroviari, que portem esperant des de fa més de 30 anys”, ha incidit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + set =