25n
25N
25N

Ribó reitera que els ajuntaments han de poder gestionar els seus recursos propis

L’alcalde de València ha participat en la reunió de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

Arxiu

Ribó reitera que els ajuntaments han de poder gestionar els seus recursos propis
30/06/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat hui la seua reivindicació que clama la necessitat que tenen els municipis de fer ús dels seus propis recursos com ara el romanent de tresoreria. Ho ha fet durant la benvinguda de la reunió de la Comissió Executiva i Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), al Museu del Carme, on ha recordat que els ajuntaments «són la primera porta a la qual toca la ciutadania, l’administració que dona resposta directa i pròxima, que conec, de primera mà, la situació del municipi i el seu veïnat». «Per això -ha ressaltat- en esta situació de crisi, abans i ara, hem de ser capaços de poder gestionar amb la flexibilitat i urgència que requereix el moment els recursos propis que hem generat en la caixa de cadascú dels nostres Ajuntaments».

Amb estes paraules, el primer edil s’ha fet ressò d’una demanda del municipalisme que hui s’ha reunit després de setmanes de confinament i Estat d’Alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19. «Que hui ens reunim és un bon símptoma del reinici de l’activitat que a poc a poc va agafant ritme, tot i que les circumstàncies obliguen a la màxima prudència i a canviar les dinàmiques habituals per adaptar-nos a la nova normalitat».

Joan Ribó ha parlat de les circumstàncies «a les quals els ajuntaments han hagut d’adaptar-nos ràpidament, en el nostre paper d’institucions més properes a la ciutadania», i ha assegurat que «els municipis som un exemple en la resolució de problemes immediats i l’atenció a les necessitats urgents dels nostres veïns i veïnes». «Ho hem fet durant el moment àlgid de la pandèmia, quan hem hagut de fer front a la crisi sanitària i l’impacte social i econòmic que se n’ha derivat, i ara hem de respondre de la mateixa manera als nous reptes que ens planteja», ha explicat.

Segons ha recordat, esta experiència «ens han deixat moltes lliçons, de les quals hem de prendre bona nota, com ara la nostra pròpia fragilitat i també la interdependència els uns dels altres, que ens obliga a enfortir les xarxes de suport, de servicis socials i sanitaris, per tal que cap persona quede arrere i puguem créixer en igualtat d’oportunitats».

«També sabem, per experiència, que una de les claus és l’impuls de la nostra economia local: dels comerços i establiments de proximitat. Autònoms i pimes que han sigut un dels sectors més castigats i als quals hem d’ajudar a fer remuntar els seus negocis», ha afegit l’alcalde que ha manifestat el seu compromís amb «la promoció dels sectors primaris que ens han garantit una alimentació sostenible, les noves formes de mobilitat sostenible, la recuperació de l’espai públic per a la ciutadania o el foment de les energies renovables en les vivendes són iniciatives per a viure en un entorn més saludable».

Joan Ribó també ha parlat de les noves pràctiques apreses com ara el teletreball, «al qual les administracions hem hagut d’adaptar-nos i que, d’ara en avant, hem d’implementar com una eina més per a l’atenció i gestió de les polítiques públiques. Igual que el reforç dels servicis considerats essencials: la neteja i desinfecció dels nostres carrers, la recollida de residus, l’abastiment d’aigua, els mercats municipals, el transport públic, els cossos de seguretat com la policia local o els bombers, etc».

Com a conclusió, Joan Ribó ha afirmat «la necessitat de treballar colze a colze per a reconstruir els nostres municipis en esta època post pandèmia. En este sentit, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies és una bona plataforma per a compartir experiències, aprendre i ajudar-nos mútuament en este reinici que ha de ser una oportunitat de canvi per a avançar cap a models més sostenibles i saludables que garantisquen el benestar i el futur dels nostres pobles i ciutats».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 1 =

lleida 2020
activem alfafar