25n
Orgull
Orgull

Ribó reitera la seua idea de tractar els problemes de Orriols des d'un punt de vista integral i no sols policial

Ribó reitera la seua idea de tractar els problemes de Orriols des d'un punt de vista integral i no sols policial
13/09/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dilluns la seua voluntat de tractar els problemes del barri d’Orriols des d’un punt de vista integral i no sols policial. Així, ha mostrat la seua intenció d’analitzar primer la situació d’aquesta zona de la capital valenciana des de l’àmbit social, cultural, educatiu i patrimonial i finalment, “si fa falta”, des del policial.

En aquesta línia, ha repetit també que la reunió que vol mantenir amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, la sol·licitarà quan haja tractat la situació d’Orriols amb col·lectius del barri i amb diversos edils del seu equip de govern.

D’aquesta manera, el primer edil ha explicat que no participarà en la trobada prevista aquesta setmana en la Delegació de Govern, per a parlar d’Orriols, una convocatòria a la qual acudirà entre altres l’edil de Protecció Ciutadana de València, Aarón Cano.

Ribó s’ha pronunciat així després de rebre a representants de la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals, preguntat per la reunió que aquesta vesprada mantindrà amb representants de les associacions i entitats del barri Orriols i pels problemes de seguretat en aquesta zona de la capital valenciana.

El responsable municipal ha explicat que la trobada d’aquesta vesprada “ve de més lluny”, no sols a partir dels últims incidents registrats en Orriols i ha detallat que la intenció és avançar i impulsar l’Estratègia Integral Participativa del Barri d’Orriols, un pla en el qual el consistori va començar a treballar en el mandat anterior.

Joan Ribó ha defensat la necessitat de desenvolupar aquest pla i ha indicat que “ara és més urgent” fer-ho. “Ara és més urgent fer-ho a conseqüència que en aquests moments en el barri d’Orriols hi ha una sèrie de problemes als quals cal donar solució”, ha asseverat.

Després d’això, ha insistit en la seua idea de “plantejar des d’un punt positiu” els assumptes que s’hagen d’abordar en favor de “solucions” que “no comencen per la policia”. Ribó ha apuntat que es tracta d’aconseguir “solucions que acaben, si fa falta, si no hi ha un altre remei, en la policia”.

“Volem parlar de temes de patrimoni, volem parlar de temes de cultural, d’espai públic. Volem parlar una mica de tot, com es va plantejar en el seu moment”, ha assenyalat l’alcalde. “El barri d’Orriols per a nosaltres és un barri important i volem trobar solucions i continuar treballant per a trobar solucions”, ha afegit.

Preguntat per la reunió que té previst sol·licitar amb la delegada del Govern i per si és la que s’ha convocat per a aquesta setmana, Ribó ha respost que no i ha precisat que a la ja convocada acudirà el regidor de Protecció Ciutadana.

“TRACTAMENT INTEGRAL”

“No m’afegiré jo pel motiu que he dit. Per a mi els problemes d’Orriols no comencen en la policia, sinó que comencen amb un tractament integral. Vull donar a aqueixa reunió un tractament integral”, ha indicat.

Així mateix, ha avançat que després de reunir-se amb els veïns i col·lectius del barri vol fer-lo “amb una sèrie de regidors per a veure com podem abordar altres problemes” i ha dit que després, es reunirà, “en el seu moment, amb Gloria Calero”. “Insistisc, la fase primera no és la policia, és la fase última”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =