25n
25N
25N

Ribó reitera la seua idea de renaturalitzar el nou Túria

Ribó reitera la seua idea de renaturalitzar el nou Túria
20/04/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimarts la seua idea de renaturalitzar el nou llit del riu Túria i ha destacat “la decisió” del Ministeri per a la Transició Ecològica d'”anar en eixa direcció”.

Ribó s’ha pronunciat així després de participar en la reunió del Comité Assessor del Port de València, preguntat per les matisacions fetes a eixe projecte pel nou president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Miguel Polo, que ha apuntat que eixa actuació no es podrà realitzar a curt i mitjà termini perquè hi ha altres prioritàries i els recursos són escassos.

“Vull reiterar una cosa. Nosaltres ens entrevistàrem en el seu moment amb la ministra –per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera– i quarta vicepresidenta” del Govern “i va veure amb molt bons ulls aquest projecte”, ha exposat el primer edil, que ha matisat que es va tindre en compte que es tracta d’una iniciativa “a llarg termini” que “no es pot fer en dos dies”.

Així mateix, el responsable municipal ha assenyalat que Ribera “va donar indicacions a l’anterior responsable de la CHJ” perquè li rebera i poguera plantejar-li aquest projecte. Joan Ribó ha manifestat que “és possible” que l’actual president de la CHJ “no el veja bé” però ha insistit que “la decisió del ministeri és anar en aquesta direcció” plantejada des de l’Ajuntament.

L’alcalde ha exposat que li sembla “molt bé” i d'”importància” la “connexió entre els diversos parcs naturals” valencians que es proposa en aquesta zona i ha assegurat que “el nou llit del Túria és un perfecte connector entre el parc natural” d’aquest riu i “el de la Devesa del Saler”.

“A mi em sembla molt important això i no ho dic jo, ho diuen totes les organitzacions ecologistes. Crec que és important que la CHJ pense també en un vessant més mediambiental, més ecologista”, ha agregat.

Joan Ribó ha asseverat que “és cert hi ha problemes d’aigua”, de “la mateixa manera que la gent del Segura ha de solucionar els problemes” que té. Així, ha advocat per solucionar eixes qüestions i ha manifestat que “hi ha moltes solucions”.

“UN QUILÒMETRE D’AVE”

El primer edil ha dit al president de la CHJ que “es tiren molts hectòmetres cúbics d’aigua depurada a la mar que, sens dubte, podrien ajudar a fer cabals ecològics en aquest un llit renaturalitzat del Túria”. “Es podria avançar molt en aquesta direcció”, ha declarat.

El responsable municipal ha repetit que el projecte que planteja “és llarg” i “costós” però ha apuntat que “un quilòmetre d’AVE val més que tot el procés de renaturalització d’aquest riu”. Ha subratllat que en aquest entorn “viuen molts milers de persones que, sens dubte, gaudirien d’això”, així com “tota la ciutat de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

museo prehistoria