25n
25N
25N

Ribó reclama recursos per al trasllat de la subestació de Patraix i confia que estiguen en els PGE 2019

Ribó reclama recursos per al trasllat de la subestació de Patraix i confia que estiguen en els PGE 2019
16/10/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest dimarts la necessitat de comptar amb recursos econòmics per a fer efectiu el trasllat de la subestació elèctrica de Patraix a terrenys de l’entorn del nou llit del Túria i del cementeri general de València i ha confiat que les partides necessàries es contemplen en els Pressupostos Generals de l’Estat 2019.

Ribó ha considerat que aquest ha de ser un dels assumptes que es tinguen en compte en negociar els PGE i ha ressaltat, en aquest sentit, que els vots de Compromís “no estan decidits”. Així, ha instat al fet que en els comptes del Govern per al pròxim any es puga contemplar aquest trasllat i altres actuacions necessàries per a València i la resta de la Comunitat Valenciana.

El primer edil s’ha pronunciat d’aquesta manera després de participar en la presentació del llibre ‘De l’horta al plat’, preguntat per novetats en la negociació per a fer efectiu el trasllat de la subestació elèctrica de Patraix i en al·lusió a l’acord aconseguit en la comissió de Transició Ecològica del Congrés, a proposta de Compromís, per a treballar en favor del tancament i el desmantellament d’aquesta instal·lació.

Joan Ribó ha valorat que la iniciativa de la seua coalició haja pogut ser “aprovada per tots els grups” de la Cambra baixa. “És un tema molt important que ha presentat Compromís i estem molt contents que tire endavant”, ha afirmat.

Després d’açò, el responsable municipal ha manifestat que “el pas següent” serà “cercar diners perquè aquest trasllat es faça realitat”. “Amb el Govern del PP havien desaparegut els terrenys per a fer el trasllat. Es tornen a recuperar aquests terrenys al costat del cementeri, la segona fase és cercar recursos”, ha insistit.

Ribó ha considerat que açò és alguna cosa que s’ha de “fer quan negociem amb el Partit Socialista i Podemos els nous pressupostos” de l’Estat, al mateix temps que ha subratllat respecte al respatler que podrien tenir aquests comptes que “els vots de Compromís no estan decidits”.

“Ens alegren tots els elements progressistes que hi ha en els plantejaments pressupostaris però hi ha una manca molt forta que són els elements de la Comunitat Valenciana i, en el meu cas, de València”, ha plantejat. Per açò, ha afirmat que en els pròxims PGE ha d'”haver-hi una sèrie d’elements clars que demostren que els valencians som iguals a la resta” d’espanyols.

“Hem de tenir inversions semblants”, ha asseverat l’alcalde, a més d’apuntar que en el cas de la capital valenciana s’ha de comptar amb “transport metropolità subvencionat com a Barcelona i Madrid, en la mateixa proporció” i amb inversions per a fer efectius “avanços seriosos en infraestructures ferroviàries”.

En aquest sentit, s’ha referit a les actuacions previstes en el Parc Central i a infraestructures vinculades a aquest projecte com “el canal d’accés i el soterrament de les vies”.

“AÇÒ CONDICIONARÀ EL VOT”

“Per a nosaltres açò condicionarà el vot –als PGE–. Esperem i desitgem aconseguir una sèrie d’acords i que aquests temes s’incloguen a nivell pressupostari. Quatre vots són importants”, ha subratllat Ribó respecte a l’elaboració i negociació dels comptes del Govern per a 2019.

El primer edil ha precisat que en el cas de la subestació elèctrica de Patraix s’ha d’escometre el projecte per al trasllat i tenir el “compromís” d'”avançar en aquesta direcció”. Així mateix, ha assegurat que s’exigirà que la nova instal·lació es construïsca en subterrani.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =