25n
25N
25N

Ribó reclama un canvi en les polítiques migratòries

Ribó reclama un canvi en les polítiques migratòries
14/06/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat aquest matí la necessitat de canviar les polítiques migratòries. Ho ha fet durant una vista al col·legi públic Gaspar Gil i Polo, i a preguntes dels periodistes davant l’acollida de l’Aquarius, on ha explicat que Espanya i la Unió Europea estan obligades a canviar la política migratòria “pensant-la des dels paràmetres dels drets humans que en el seu moment va definir l’ONU”.

Ha afirmat Ribó que comparteix el que diu Amnistia Internacional, “de la que a més sóc soci”, ha dit. «El ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, va dir ahir que la crida que va fer València, i després totes les institucions, ha sigut com una espècie d’electroxoc per a Europa. Estic d’acord, i pense que açò ha de portar-nos a modificar tota la política de migració i de refugiats perquè evidentment no està donant resultats i es produeixen actituds de xenofòbia molt importants que estan en l’origen del problema i s’han de canviar», ha afegit l’alcalde.

Ribó ha ampliat eixa proposta de modificació del marc legal. «La gent no se’n va del seu país per capritx, i açò els valencians i valencianes ho hem viscut durant la guerra civil rebent refugiats, i també sent refugiats al final de la guerra i durant la postguerra. També ho ha viscut Europa durant les guerres mundials i en cada conflicte bèl·lic sorgit al continent. Ningú se’n va per gust de la seua terra, i és molt important que ens plantegem el problema des d’uns paràmetres de respecte als drets humans per sobre de qualsevol altra consideració».

Per la seua banda, la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fábregas Santana, també s’ha referit a l’assumpte arran l’arribada de l’Aquarius: “Les actuals polítiques migratòries estatals i europees exclouen, violenten i maten. D’un costat, volem defensar els drets humans amb l’arribada de l’Aquarius i les polítiques d’acollida que estem treballant a la ciutat, i d’altra, tenim una Llei d’Estrangeria que no defensa a les persones, ja que poden acabar en un Centre d’Internament d’Estrangers o deportats o a l’espera que passen 3 anys per a començar el seu procés de regularització”. Unes paraules a les quals ha afegit que “és inhumà i injust, i per això exigim un canvi de les polítiques migratòries a l’altura de la situació mundial, en què les persones siguen el més important”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 4 =

CCCC
torrent