25n
25N
25N

Ribó reclama a Ábalos una compensació per la pèrdua del 90% d'usuaris de l'EMT per la Covid-19

Ribó reclama a Ábalos una compensació per la pèrdua del 90% d'usuaris de l'EMT per la Covid-19
06/05/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat aquesta vesprada al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, que el Govern central active “urgentment mecanismes de compensació econòmica” per a fer front a la pèrdua “de més del 90% d’usuaris del transport públic” per la Covid-19, i que a València “arrossega la discriminació per no tindre un contracte-programa com el que tenen la resta d’àrees metropolitanes, com Madrid i Barcelona”.

A més, ha reivindicat que els romanents de tresoreria de l’any passat, “aconseguits gràcies a la bona gestió econòmica de l’Ajuntament, es puguen usar també per a aquesta finalitat”. El primer edil ha traslladat aquesta petició durant la reunió per videoconferència amb el ministre de Transports i els alcaldes de les quinze ciutats més poblades d’Espanya, ha indicat el consistori en un comunicat.

Ribó també ha demanat “una campanya de suport al transport públic”, perquè arran de la pandèmia “la percepció de la ciutadania és que no és segur per la possibilitat de contagi i ens preocupa que augmente l’ús del vehicle privat i la contaminació”.

En primer lloc, ha assenyalat Ribó al ministre de Transports, José Luis Ábalos, “que és necessari recordar a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que els superàvits de l’any passat són fons municipals i hem de poder-los gestionar per a les pròpies necessitats de València, atenint a l’autonomia municipal”.

L’alcalde ha tornat a reivindicar aquesta vesprada que l’Ajuntament “puga gastar el romanent de 2019 per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica i ha defensat l’autonomia local davant a la petició de la ministra d’Hisenda de recaptar tots els superàvits de les Corporacions locals per a fer front als problemes de liquiditat ocasionats per la Covid-19”: “també, si fa falta, per a afrontar part del finançament extraordinari que necessitaran les empreses municipals de transport”.

Ribó ha manifestat que, a causa de la crisi, “el transport públic ha perdut més del 90% d’usuaris i necessita urgentment mecanismes de compensació econòmica per a fer front aqueixa situació”. En el cas de València, aquest fet es veu agreujat “per no tindre un contracte-programa com el que tenen la resta d’àrees metropolitanes, com Madrid i Barcelona”.

“CAMPANYA DE SUPORT”

D’altra banda, “és necessària una campanya de suport al transport públic, perquè una conseqüència negativa de la pandèmia és que ha quedat en la percepció de la ciudadania que el transport públic no és segur per la possibilitat de contagi”. “I no és així”, ha prosseguit l’alcalde. “Ens preocupa el fet que, al no usar-se el transport públic, puga augmentar l’ús del vehicle privat i la contaminació”, ha agregat.

Així li ho ha transmés l’alcalde al ministre de Transports en la trobada en el qual també han participat els alcaldes de les quinze ciutats més poblades de l’Estat (Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Màlaga, Múrcia, Palma, Las Palmas, Bilbao, Alacant, Còrdova, Valladolid, Vigo i Gijón).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =