25n
25N
25N

Ribó rebutja un nou accés a Mislata per l'horta

Ribó rebutja un nou accés a Mislata per l'horta
16/02/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat aquest dimarts el seu rebuig a la construcció d’un nou accés a la localitat de Mislata a través de l’horta, part d’ella dins del terme de la capital valenciana. Així mateix, ha anunciat que demanarà una reunió amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “per a tractar aquest tema i manifestar-li oficialment la posició de l’Ajuntament”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb representants d’associacions de comerciants ambulants dels mercats extraordinaris de València, preguntat per eixe nou accés i per l’oposició expressada ja per l’edil d’Agricultura i Horta en aquesta ciutat, Alejandro Ramón.

El primer edil ha al·ludit al Pla d’Actuació Territorial de l’Horta i a la protecció que atorga a aquest espai, al mateix temps que ha considerat que l'”única manera” d’escometre eixa nova entrada a Mislata sense afectar aquesta zona verda és mitjançant un túnel.

“És un projecte que ens sembla que no es pot. Si mirem el projecte en un pla de la zona, l’única manera que no afecte l’horta és que es faça un túnel subterrani. No hi ha una altra forma”, ha exposat l’alcalde de València.

Després d’això, ha recordat a l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i a Arcadi España que eixa zona “està protegida, al màxim nivell pel Pla d’Actuació Territorial de l’Horta”. Al seu torn, ha considerat que “és una horta fonamental per a la ciutat” de València.

Joan Ribó ha agregat que pot “entendre tots els problemes” d’accessibilitat que tinga Mislata, però ha destacat que aquest municipi ja “té molts accessos”. “Està al costat de la V-30, de l’avinguda del Cid, del bulevard i, per tant, les seues comunicacions no són molt negatives”, ha dit.

Així mateix, el responsable municipal ha assenyalat que cal tindre en compte que l’actual és “un moment en el qual ens estem plantejant reduir la mobilitat” i ha considerat que, “segurament, el millor camí per a reduir la mobilitat no és precisament fer més eixides” per a vehicles.

Ribó ha indicat, en aquesta línia, que “s’hauria de pensar més en sistemes de transports alternatius, en sistemes de transport públic”. “Ací ens trobarà el senyor Bielsa. En tot això ens trobarà”, ha precisat.

“UNA COSA ESSENCIAL”

D’aquesta manera, ha descartat “destruir l’horta” i ha comentat que no pot imaginar-se “com es pot fer” el nou accés “sense destruir l’horta per la meitat”.

“València és la capital d’Europa que té més horta periurbana i nosaltres pensem que la conservació de l’horta, com va afirmar el Pla d’Acció Territorial de l’Horta, és una cosa essencial. En Campanar i a tots els nivells, treballarem per a defensar l’horta”, ha insistit l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =